Sport

Totul despre Omar El Kaddouri, super transferul lui CFR Cluj. Dorit de Milan și Juve, i-a cucerit pe Mino Raiola și Răzvan Lucescu

Omar El Kaddouri este noul transfer al celor de la CFR Cluj. A jucat la cel mai înalt nivel și a fost văzut ca un mare talent în fotbalul european.
04.01.2024 | 20:42
Totul despre Omar El Kaddouri super transferul lui CFR Cluj Dorit de Milan si Juve ia cucerit pe Mino Raiola si Razvan Lucescu
Omar El Kaddouri este noul transfer al celor de la CFR Cluj și copilul de suflet al lui Răzvan Lucescu pe vremea când mijlocașul evolua pentru PAOK. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a pus mâna pe un fost mare talent din Serie A. Omar El Kaddouri este noul transfer al celor de la CFR Cluj. Marocanul a evoluat cel mai mult pentru PAOK Salonic. Acolo unde a devenit și copilul de suflet al lui Răzvan Lucescu. A petrecut șase ani în Grecia și chiar a fost unul dintre favoriții lui Lucescu jr.

Cine este noul transfer al celor de la CFR Cluj?

Așa cum a aflat FANATIK, Omar El Kaddouri este noul transfer făcut de Neluțu Varga la CFR Cluj. Marocanul a semnat un contract valabil pe 3 ani, iar patronul ardelenilor are de achitat în această perioadă 1.2 milioane de euro către jucător, dar și către agenții săi.

ADVERTISEMENT

El Kaddouri a fost impresariat de Mino Raiola, iar acum colaborează în continuare cu agenția de impresariat pe care a avut-o reprezentantul lui Zlatan Ibrahimovic și al lui Erling Haaland.

În 2017, pe vremea când El Kaddouri colabora cu Mino Raiola, mijlocașul i-a adus impresarului 250.000 de lire sterline după o mutare de la Napoli la Empoli. Transferul a fost evaluat la 1.3 milioane de lire sterline, potrivit celor de la The Sun.

ADVERTISEMENT

În cariera sa, El Kaddouri a fost considerat un mare talent. Produs al academiei celor de la Anderlecht, marocanul a mai trecut pe la echipe precum Brescia, Napoli, Torino, Empoli și PAOK. Peste tot, mijlocașul ofensiv și-a lăsat amprenta și a atras foarte multe priviri.

Marocanul a fost dorit de AC Milan și Juventus

În 2012, pe când evolua la Brescia, Omar El Kaddouri a fost dorit în același timp de AC Milan și Juventus. Ba chiar cele două au vrut să îl dețină în coproprietate, potrivit celor de la La Gazzetta dello Sport. A fost, de asemenea, dorit și de Parma. Jucătorul a refuzat această variantă.

ADVERTISEMENT

A făcut în cele din urmă pasul la un club mai mare din Italia. După mai multe discuții, se pare că milanezii și “Bătrâna Doamnă” ar fi ajuns la un acord comun prin care ambele echipe ar fi devenit coproprietare ale fotbalistului.

Transferul nu s-a mai realizat. Motivul fiind acela că marocanul nu și-ar fi dorit să fie direct împrumutat la o altă echipă. Acest lucru s-ar fi întâmplat cu siguranță dacă ar fi acceptat contractul din partea celor două cluburi. A preferat să meargă la Napoli, transferat direct de la Brescia.

ADVERTISEMENT

El Kaddouri, copilul de suflet al lui Răzvan Lucescu

În august 2017, PAOK Salonic a achitat 1.3 milioane de euro pentru marocan, potrivit celor de la Transfermarkt. În perioada în care Răzvan Lucescu a antrenat prima dată formația din Grecia, El Kaddouri a devenit copilul de suflet al antrenorului român.

Lucescu Junior era încântat de performanțele marocanului și a ținut foarte mult ca acesta să rămână la PAOK, atunci când mijlocașul și-a dorit să plece: “Nu toată lume înțelege cât de important este el pentru PAOK. Dar atunci când ne lipsește toată lumea își dă seama cât de greu ne este fără el”.

  • 6 sezoane a petrecut El Kaddouri la PAOK Salonic
  • 4 trofee a câștigat marocanul în Grecia
  • 33 de ani este vârsta noului jucător de la CFR Cluj
  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Omar
  • 5 milioane de euro a fost suma cea mai mare la care a fost evaluat marocanul pe Transfermarkt
ADVERTISEMENT