News

Trafic feroviar blocat spre Sighetu Marmației. Locomotiva unui tren a luat foc în mers

Incident grav pe ruta Sighetu Marmației-București. Locomotiva unui tren a luat foc în mers. În vagoane se aflau 70 de pasageri. Traficul este blocat
14.12.2023 | 21:39
Trafic feroviar blocat spre Sighetu Marmatiei Locomotiva unui tren a luat foc in mers
O locomotivă CFR a luat foc Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Incendiul la locomotivă s-a produs între localitățile Petrova și Leordina. Mecanicul trenului a reușit, cu greu, să oprească garnitura și să evacueze călătorii. A fost preluat de un echipaj SMURD după ce a suferit un atac de panică.

Trafic feroviar blocat spre Sighetu Marmației

Traficul feroviar înspre Sighetu Marmaţiei este blocat, iar pentru moment nu se știe când va fi restabilită circulația trenurilor. La faţa locului au intervenit pompierii Secției Vișeu, cu două autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD, relatează jurnalistul Vasile Dale.

ADVERTISEMENT

Zeci de incendii la locomotive în doar doi ani

O sinteză realizată de G4Media la finalul lunii octombrie a contabilizat cel puțin 20 de incendii și defecțiuni la locomotivele CFR, doar în ultimii doi ani. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost înregistrate în 2023. Din fericire, până acum, incidentele nu s-au soldat cu victime.

Astfel, până la finalul lunii octombrie, s-au înregistrat 13 incidente în 2023, în toate cazurile fiind vorba despre incendii izbucnite la locomotivele unor trenuri de călători sau de marfă.

ADVERTISEMENT

În 2022, au fost înregistrate opt incidente legate de locomotivele trenurilor CFR, în șapte cazuri fiind vorba despre incendii, iar în cel de-al optulea despre o defecțiune.

Cel puțin trei incidente au fost semnalate în 2021. Într-unul dintre acestea fiind vorba despre o garnitură în care se aflau zeci de copii. Trenul care trebuia să ajungă de la Mangalia la Satu Mare a fost blocat 24 de ore și a putut circula abia după ce au fost schimbate trei locomotive.

ADVERTISEMENT

”Sunt și vor fi consecințe foarte grave. Atragem atenția că la CFR Călători se face schimbul de generație, mai mult nu se face decât se face, vin prea puțini în locul mecanicilor cu experiență.

La locomotivele vechi vor apărea și mai multe probleme dacă acești mecanici experimentați ies la pensie, iar Guvernul nu face nimic nici pentru locomotive, nu alocă fonduri pentru repararea lor, dacă nu sunt în stare să achiziționeze locomotive noi pe fonduri europene”, declara atunci Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că joi dimineață un tren care circula pe relația București Nord – Cluj-Napoca a fost blocat mai bine de o oră la Predeal, după ce locomotiva care tracta garnitura s-a defectat.

ADVERTISEMENT