News

Întârzierile trenurilor CFR aduc călătorii la exasperare. Mai multe persoane au ”împins” o garnitură blocată la Predeal

Restricțiile de circulație și problemele tehnice duc la întârzieri mari ale trenurilor CFR. Exasperați, unii călători s-au apucat să ”împingă” vagoanele blocate la Predeal
14.12.2023 | 17:46
Intarzierile trenurilor CFR aduc calatorii la exasperare Mai multe persoane au impins o garnitura blocata la Predeal
Trenul a plecat după mai bine de o oră de întârziere Sursa foto: Club Feroviar
ADVERTISEMENT

Evident totul a fost doar o încercare de a face haz de necaz a pasagerilor, care au stat mai bine de o oră blocați în Predeal, după ce locomotiva trenului interregio în care călătoreau s-a defectat.

Întârzierile trenurilor CFR aduc călătorii la exasperare

Trenul IR 1735, operat de SNTFC CFR Călători, care a plecat joi, la ora 6.11, din stația București Nord cu destinația Cluj-Napoca, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 15.50, nu a ajuns decât până la Predeal, când, la ora 8.10, locomotiva s-a defectat.

ADVERTISEMENT

La acel moment, Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a precizat că se așteaptă o locomotivă de ajutor de la Brașov.

Până la urmă nu a mai fost nevoie de locomotiva de ajutor, mecanicul trenului reușind să urnească garnitura din loc după 63 de minute, continuându-și călătoria până la destinație.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, unii călători au decis să se orienteze către un tren operat de o companie feroviară privată pentru a ajunge până la Brașov. Alții și-au omorât timpul fotografiindu-se cum încercau, în glumă, să împingă trenul pentru a-l ajuta să pornească, scrie Club Feroviar.

Lucrările care produc întârzieri

Nu a fost singurul tren al operatorului feroviar de stat care a întâmpinat probleme joi. Trenul IRN 1642, care a plecat din Satu Mare miercuri la ora 16,20 și a preluat grupele de la Sighetu Marmației și Bistrița Nord, a ajuns în Gara de Nord din București joi dimineață cu o întârziere de 75 de minute față de ora programată, 6.20.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, întârzierea acumulată pe întregul traseu a fost generată de trecerea prin zonele unde se desfășoară lucrări Quick Wins care au ca scop ridicarea restricțiilor de viteză pentru creșterea vitezei de circulație la 120 km/oră.

Pe aceste porțiuni circulația se desfășoară doar pe un singur fir, din ambele sensuri. De asemenea, CFR Călători a precizat că au fost și probleme tehnice la locomotivă.

ADVERTISEMENT

Un alt tren cu probleme a fost RE 9252 Pitești – București Nord, cu plecare programată la ora 7.03, care a înregistrat o întârziere de 41 de minute din cauza plecării din stația de formare cu 15 minute întârziere.

Situația fost generată de formarea garniturii dintr-un alt tren sosit întârziat cu 30 de minute din cauza lucrărilor la infrastructura feroviară și transbordărilor cu mijloace auto.

ADVERTISEMENT
Tags: