News

Traficul rutier și cel feroviar, date peste cap de iarna severă. Întârzieri uriașe ale trenurilor, în Capitală. Drumurile din Tulcea, închise

Iarna severă abătută asupra României a afectat grav traficul rutier și cel feroviar. Trenurile au avut întârzieri uriașe, iar drumurile sunt închise în multe zone.
27.11.2023 | 09:21
Traficul rutier si cel feroviar date peste cap de iarna severa Intarzieri uriase ale trenurilor in Capitala Drumurile din Tulcea inchise
Iarna severă, cu viscol și zăpadă, a paralizat traficul feroviar și rutier în sud și sud-est. Întârzieri uriașe ale trenurilor. Sursa foto: CFR Călători / ISU / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iarna severă care a lovit mai multe regiuni din România în weekend dă peste cap traficul feroviar și cel rutier. Numai în București, trenurile au avut întârzieri și de peste 6 ore. Luni, un județ din Dobrogea este total închis din punct de vedere al transportului rutier.

Iarna severă, cu viscol și zăpadă, a paralizat traficul feroviar și rutier în sud și sud-est. Întârzieri uriașe ale trenurilor

Zonele din sudul și sud-estul României au fost lovite crunt de fenomenele severe de iarnă din ultimele ore. Zeci de județe s-au aflat sau încă se mai află sunt alerte cod portocaliu și galben de ninsori și viscol.

ADVERTISEMENT

Cei care au optat să se deplaseze cu trenul în ultimele ore nu au făcut cea mai bună alegere. Mai multe garnituri au rămas blocate pe traseu şi au ajuns cu întârzieri foarte mari la destinaţie.

De exemplu, trenurile care trebuiau să ajungă încă de la primele ore ale dimineţii în Gara de Nord din Capitală, de la Constanţa şi de la Galaţi au avut întârzieri uriașe. Vorbim de 300 sau peste 400 de minute. ”Am cumpărat bilet online şi trebuie să ajung la Brăila urgent. Aveam tren normal la 13:13 şi acum mi-au spus de la informaţii că mai încolo de Buzău nu se circulă”, spune o femeie, citată de Observator News.

ADVERTISEMENT

Toate drumurile din Tulcea sunt închise

Căderile masive de zăpadă și viscolul mențin paralizat întregul județ Tulcea. Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă (ISU) Delta a anunțat, luni, că drumurile din judeţul Tulcea vor rămâne închise traficului auto până când mijloacele de deszăpezire vor reuşi să le facă practicabile. ISU mai precizează că în judeţ mai sunt maşini blocate în zăpadă, iar 53 de localităţi nu au energie electrică.

La ora 7.00, în judeţ, 7 maşini erau blocate, iar 11 persoane au solicitat ajutorul pompierilor. ”Din cele şapte autoturisme blocate, trei sunt în zona Luncaviţa – Văcăreni şi una în zona Babadag. În aceste autoturisme, se află nouă persoane. În zona localităţii Iazurile, se intervine pentru deblocarea a trei autoturisme în care se află două persoane, în al treilea auto nu sunt informaţii că ar fi persoane blocate“, a menţionat ISU Delta Tulcea.

ADVERTISEMENT

În ultimele ore, autorităţile publice locale şi pompierii au salvat 88 de persoane din maşini rămase blocate în nămeţi. Stratul de zăpadă ajunge în unele zone până la doi metri, mai spun cei de la ISU Delta.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunță că mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Bacău, Constanţa, Brăila, Galaţi şi Vaslui sunt închise traficului luni dimineaţă, din cauza vremii nefavorabile.

ADVERTISEMENT
  • În Bacău nu se circulă pe DN 11A Podu Turcului – Bârlad (Vaslui).
  • În judeţul Brăila, este închis DN 2S Pod Brăila între Brăila – limită judeţul Tulcea.
  • În judeţul Constanţa, sunt închise: DN 2A Giurgeni – Mihail Kogălniceanu, DN 22 Lumina – Mihai Viteazu, DN 22A Hârşova – limită judeţul Tulcea, DN 22C Medgidia – Cernavodă, DN 3 Cobadin – Ostrov
  • În judeţul Galaţi, nu se circulă pe: DN 24D Bălăbăneşti – Tuluceşti, DN 26 Galaţi – Cavadineşti.
  • În judeţul Vaslui, sunt drumuri pe care circulaţia este oprită: DN 11A Bârlad – Iveşti, DN 24A Huşi – Fălciu, DN 24D Bârlad – Griviţa, DN 26 Murgeni – Blăgeşti.
ADVERTISEMENT