News

Trafic închis pe Transfăgărăşan, sâmbătă, timp de 11 ore. Anunțul autorităților

Dacă aveți în plan să mergeți pe Transfăgărăşan, trebuie să știți că circulația va fi oprită între Barajul Vidraru și Bâlea Lac.
31.08.2023 | 10:34
Trafic inchis pe Transfagarasan sambata timp de 11 ore Anuntul autoritatilor
Trafic închis pe Transfăgărăşan. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Trafic închis pe Transfăgărăşan, sâmbătă, 2 septembrie, între Barajul Vidraru și Bâlea Lac. Potrivit autorităților, măsura opririi circulației se va aplica pentru 11 ore, începând cu ora 7 dimineața.

Trafic închis pe Transfăgărăşan. Sâmbătă se desfășoară competiția sportivă de triatlon

Decizia a fost luată deoarece sâmbătă are loc competiția sportivă de triatlon „Transfier 2023”. Astfel, între orele 07:00-18:00, intervalul orar când se va desfășura evenimentul, traficul va fi închis.

ADVERTISEMENT

Nici persoanele care au în plan să se cazeze în zona aflată pe tronsonul menționat nu vor avea acces, decât în afara intervalului respectiv. Turiștii trebuie să știe că nu vor putea circula nici pietonal.

„Persoanele care au rezervare la unităţi de cazare aflate pe tronsonul în cauză vor putea să ajungă la acestea în afara intervalului menţionat.” au transmis organizatorii competiției.

ADVERTISEMENT

„Mai mult, cei cazaţi la unităţile respective nu vor putea circula nici pietonal, dar nici cu maşinile personale pe sectoarele de drum menţionate în acel interval”, adaugă aceștia.

Sunt aproape 300 de participanți, din peste 13 țări

Evenimentul este organizat de YOLO Events sub licenţa Federaţiei de Triatlon. Jandarmii și polițiștii argeșeni se vor afla în zona respectivă, pentru a oferi sprijin în vederea unei bune desfășurări a concursului.

ADVERTISEMENT

Competiția reprezintă „cel mai greu triatlon din România, pe cel mai spectaculos drum din lume”, așa cum spun organizatorii. Startul va fi dat în dreptul Hotelului Valea cu Pești.

De aici vor porni în competiție participanții din peste 13 țări. Prima probă va fi de înot în lacul Vidraru, iar cea de-a doua probă va fi cea cu bicicleta, spre Lacul Bâlea. Ultima probă va fi de alergare până la Barajul Vidraru. Linia de sosire va fi la picioarele „Omului de Fier”, după cele 390 de trepte urcate.

ADVERTISEMENT

„Cei aproape 300 de triatlonişti vor participa la una din cele două distanţe în regim individual sau ştafetă: Half 70.3: 1.900 m înot, 90 km ciclism şi 21 km alergare. Olimpic: 1.500 m înot, 40 km ciclism şi 10 km alergare”, a adăugat YOLO Events.

ADVERTISEMENT
Tags: