News

Traficul feroviar întrerupt între Ploiești și Măneciu. O autobasculantă a avariat un pod

Niciun tren nu mai poate circula pe ruta Ploiești - Măneciu, după ce o autobasculantă a intrat într-un pod.
26.05.2021 | 15:40
Traficul feroviar intrerupt intre Ploiesti si Maneciu O autobasculanta a avariat un pod
ADVERTISEMENT

Miercuri, în jurul prânzului, niciun tren nu a mai putut circula pe ruta Ploiești Sud – Măneciu. O autobasculantă a acroșat accidental podul feroviar de peste râul Telejean. Călătorii au fost obligați să coboare din tren.

Polițiștii Serviciului Județean Poliție Transporturi Prahova au fost sesizați și s-a început o anchetă pentru a stabili cine este vinovat în acest caz.

ADVERTISEMENT

Traficul feroviar întrerupt între Ploiești și Măneciu

În jurul prânzului s-a primit un apel la 112 prin care se sesiza avarierea unui pod feroviar peste râul Telejean. Polițiștii Serviciului Județean Poliție Transporturi Prahova au fost anunțați că a o autobasculantă ar fi acroșat accidental un pod, între stațiile TF Măgurele Nord – Făget Teleajen, pe relația de cale ferată 304 Ploiești Sud – Măneciu.

Circulația trenurilor a fost întreruptă până la remedierea situației din zonă. Călătorii care se aflau în trenul care efectua cursa respectivă au fost nevoiți să coboare în gara din localitatea Coada Malului.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au demarat și o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul, dar și cine este vinovat.

“Polițiștii S. J. P. T. Prahova au fost sesizați prin 112, cu privire la faptul că o autobasculantă ar fi acroșat accidental podul feroviar peste râul Teleajen, între Stațiile C. F. Măgurele Nord – Făget Teleajen, pe relația de cale ferată 304 Ploiești Sud – Măneciu. În urma acroșării, podul feroviar a fost deteriorat. Circulație feroviară oprită până la remediere. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată în comunicatul IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Accident mortal pe același rută

În urmă cu aproape un an, un tânăr cântăreț a murit pe această rută. Autoturismul în care se afla tânărul a fost lovit la o trecere de cale ferată de un tren care mergea pe ruta Măneciu – Ploiești Sud. În momentul în care a avut loc tragedia tinerii din mașină filmau, așa că imaginile groaznice au putut fi urmărite live pe contul de Facebook al cântărețului Tavy Puștiu. Mecanicul trenului a încercat să frâneze, dar impactul nu a mai putut fi evitat. La volan se afla iubita bărbatului de 29 de ani. Femeia a fost transportată de urgență la spital acuzând dureri la spate.