News

Tragedie fără margini. 11 persoane au murit în urma unei explozii. Alte 40 se află în stare gravă la spital

05.09.2020 | 10:03
Tragedie fara margini 11 persoane au murit in urma unei explozii Alte 40 se afla in stare grava la spital
ADVERTISEMENT

Tragedie uriașă în statul asiatic Bangladesh, acolo unde 11 persoane au murit și alte câteva zeci au fost rânite în urma unei explozii extrem de puternice produse vineri.

Morții și răniții au rezultat după o deflagrație la o moschee din apropierea Capitalei Dhaka, care era înțesată de oameni.

ADVERTISEMENT

Explozia s-a produs chiar în momentul în care credincioșii erau pe punctul de a-și termina rugăciunile, au spus autoritățile.

Tragedie în Bangladesh: 11 oameni au murit în urma unei explozii puternice

Bangladesh, stat cu peste 160 de milioane de locuitori din sudul Asiei, a fost lovit de o tragedie uriașă în cursul zilei de vineri, 4 septembrie. O explozie a avut loc la un lăcaș de cult din apropierea Capitalei Dhaka, lăsând în urmă mai mulți morți și zeci de victime.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la DW, care citează surse locale, 11 persoane au murit și cel puțin 50 au fost rănite într-o explozie la o moschee din fața orașului Dhaka vineri seară, chiar în momentul în care credincioșii erau pe punctul de a-și termina rugăciunile.

Explozia, considerată a fi cauzată de scurgerea unei conducte de gaz care se desfășoară sub moschee, a avut loc la Baitus Salat Jame Masjid din districtul Narayanganj, la aproape 25 de kilometri sud de capitala Bangladesh-ului.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 38 de persoane au fost duse de urgență la spitalul specializat în chirurgie plastică pentru arsuri și chirurgie plastică din Dhaka, cele mai multe dintre ele suferind arsuri pe 60-70 la sută din suprafața corpului.

Nume importante din moschee, printre răniți

Sursa citată mai menționează că Imamul moscheii și un alt cleric senior s-au numărat printre cei cu răni grave care au fost duși la spital.

ADVERTISEMENT

Imediat după incident, mai multe unități de stingere a incendiilor de la pompieri au fost deplasate la fața locului, iar o anchetă asupra exploziei este în desfășurare.

”Analizăm posibilitatea ca gazul să se fi acumulat în interiorul moscheii după ce geamurile au fost închise. Când a fost pornit aparatul de aer condiționat, din cauza scânteilor, gazul ar fi putut exploda”, a declarat oficialul departamentului de stingere a incendiilor, Abdullah Al Arefin.

Mai multe aparate de aer condiționat de la parterul moscheii au explodat în timpul incidentului. O echipă de anchetă de la Poliției a colectat probe de la fața locului pentru a examina natura exploziei.

ADVERTISEMENT