Sport

Tragedie în fotbalul german. Jordi Bongard, jucător sub contract cu Monchengladbach, a murit într-un groaznic accident de mașină

Borussia Monchengladbach a anulat antrenamentelede astăzi după ce talentatul fundaș central de numai 20 de ani, Jordi Bongard, care evolua pentru echipa a doua, și-a pierdut viața în urma unui accident rutier.
24.02.2022 | 21:43
Tragedie in fotbalul german Jordi Bongard jucator sub contract cu Monchengladbach a murit intrun groaznic accident de masina
Considerat o speranță pentru defensiva Borussiei Monchengladbach, Jordi Bongard și-a pierdut viața, la numai 20 de ani, în urma unui accident de mașină. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

În vârstă de 20 de ani, Jordi Bongard, ex-internațional la echipele de juniori ale Germaniei, era considerat de Borussia Monchengladbach o soluție de viitor pentru postul de apărător central.

De altfel, în vară, jucătorul care a marcat nouă goluri în 74 de apariții pentru echipele Borussia Under-17, Under-19 și Under-23, a fost recompensat cu primul său contract profesionist.

ADVERTISEMENT

Din păcate, talentatul jucător, care evolua sub culorile lui Gladbach de la vârsta de 12 ani, nu va mai putea beneficia de această șansă. Și-a pierdut viața, în cursul serii de miercuri, în urma unui accident rutier.

Impact violent în accidentul lui Bongard

Bongard a murit miercuri seara târziu, în jurul orei 23:55: Mașina sa a intrat într-o coliziune frontală cu un camion care circula din sens opus.

ADVERTISEMENT

Poliția face cercetări în ceea ce privește circumstanțele accidentului. Spune însă că impactul a fost violent. Iar Bild, care citează surse ale poliției, precizează faptul că inclusiv șoferul autocamionului a fost transportat la spital cu răni grave.

Reacții de la cluburile din Bundesliga

Pe contul de twitter al Borussiei Monchengladbach a fost postat următorul anunț. ”Borussia îl deplânge pe Jordi Bongard. Jucătorul nostru U23 a murit într-un accident de circulație aseară.

ADVERTISEMENT

Exprimăm sincere condoleanțe familiei și celor dragi și le dorim multă putere. Jordi va fi mereu în gândurile și inimile noastre!”.

O mulțime de cluburi germane au răspuns postării, transmițând condoleanțe. Oficialii clubului Mainz au scris: ”Suntem șocați și întristați de această veste groaznică.

ADVERTISEMENT

Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia lui Jordi în acest moment dificil”.

Și cei de la Hertha au reacționat: ”Toți cei de la Hertha își transmit gândurile și condoleanțe familiei, prietenilor și coechipierilor lui Jordi Bongard”.

În timp ce oficialii lui Wolfsburg, formație pe care Monchengladbach o va întâlni sâmbătă, în etapa 24 din Bundesliga, au postat: ”Această veste doare cu adevărat. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor lui Jordi și tuturor celor de la Gladbach”.

Monchengladbach a anunțat că a anulat toate acțiunile de astăzi. Atât antrenamentul, cât și o conferință de presă pre-meci.

ADVERTISEMENT