News

Tragedie în Bistrița-Năsăud. O bătrână a ars de vie, după ce casa i-a luat foc

Incendiu devastator în Bistrița-Năsăud. Casa unei femei în vârstă de 62 de ani a fost mistuită de flăcări, iar ea a fost carbonizată
18.02.2024 | 18:54
Tragedie in BistritaNasaud O batrana a ars de vie dupa ce casa ia luat foc
Femeie de 62 de ani găsită carbonizată în urma unui incendiu devastator. Sursa foto: ISU Bistrița-Năsăud
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 62 de ani și-a pierdut viața într-un incendiu devastator, după ce casa i-a luat foc. Incidentul s-a petrecut în Chețiu, o localitate din județul Bistrița-Năsăud.

Bătrână arsă de vie în propria casă

Tragedia a avut loc duminică, 18 februarie, iar corpul femeii a fost descoperit carbonizat de autoritățile care au fost alertate de vecinii îngroziți, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a confirmat că tragedia a avut loc în localitatea Chețiu, comuna Chiochiș, iar polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean au fost sesizați în această privință.

Autoritățile au anunțat că se va efectua o necropsie pentru a determina cu precizie cauza decesului, iar în paralel a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, 18 februarie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că la un imobil din Cheţiu, comuna Chiochiş, a izbucnit un incendiu. În urma primelor verificări efectuate, în incendiu ar fi fost surprinsă o femeie de 62 de ani, din Bozieş. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, aceasta a decedat”, a transmis IPJ.

Intervenție de amploare a salvatorilor

Pentru a stinge incendiul devastator, echipele de pompieri de la Stația Beclean au intervenit rapid cu două autospeciale de stingere a incendiilor și o ambulanță de prim ajutor SMURD.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor susținute, incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, dar aceasta nu a împiedicat distrugerea totală a casei, care a fost afectată pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați.

Care a fost cauza incendiului

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind de la o scânteie sau de la jarul provenit de la o sobă fără acumulare de căldură.

ADVERTISEMENT

Această tragedie este similară cu cea petrecută la începutul lunii februarie în localitatea Dognecea, județul Caraș-Severin. O femeie de 87 de ani a murit, după ce locuința sa ar fi luat foc din cauza sobei defecte.

ADVERTISEMENT
Tags: