News

Incendiu uriaș la un depozit din Cluj-Napoca. Intervin zeci de pompieri, a fost trimis mesaj RO-Alert

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit aflat într-un cartier din Cluj-Napoca. Degajări mari de fum, a fost trimis mesaj RO-Alert.
15.02.2024 | 10:21
Incendiu urias la un depozit din ClujNapoca Intervin zeci de pompieri a fost trimis mesaj ROAlert
Incendiu la un depozit din Cluj-Napoca. colaj Fanatik/ Foto Cluj 24
ADVERTISEMENT

Un incendiu uriaș a izbucnit, joi, la un depozit din Cluj-Napoca, situat pe Calea Baciului. Încă de la primele ore ale dimineții, pompierii s-au deplasat la fața locului pentru a stinge flăcările imense.

Incendiu puternic la un depozit din Cluj-Napoca

Focul a putut fi văzut din mai multe cartiere ale Clujului, notează presa locală. În zona solicitării au ajuns zeci de pompieri cu șase autospeciale și două autoscări. Ulterior, în sprijinul salvatorilor din Cluj au venit și pompierii din Bihor și Sălaj.

ADVERTISEMENT

„Pompierii din cadrul Detașamentelor 1, 2 și Turda intervin în aceste momente cu 6 autospeciale și 2 autoscări pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală situată pe Calea Baciului din municipiul Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 7.30”, a transmis ISU Cluj.

La fața locului a ajuns și un echipaj medical SMURD, pentru a acorda îngrijiri posibilelor victime. Din fericire, nu au fost persoane rănite, așa cum precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

ADVERTISEMENT

Sunt degajări mari de fum. Locuitorii au primit mesaj de avertizare

Potrivit martorilor, în interiorul depozitului s-au auzit bubuituri. După aproximativ o oră, incendiul a fost localizat, iar acum se acționează pentru stingerea focarelor ascunse. „Structura halei a fost afectată major. Nu este sigur accesul în interior.

Se acționează pentru stingerea focarelor din exteriorul halei. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă mai departe de limitele în care au fost găsite”, a adăugat Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ISU spune că a fost trimis un mesaj RO-Alert, având în vedere că există degajări mari de fum. Oamenii au fost sfătuiți să nu vină în zona respectivă și să rămână în locuințele lor.

Depozitul care a luat foc aparține firmei Kazinst, înființată în 2010, potrivit Cluj 24. Compania comercializează echipamente și accesorii de instalații termice, hidro, climă, panouri solare, etc.

ADVERTISEMENT

Amintim că o explozie urmată de un incendiu puternic a avut loc, acum câteva zile, într-un imobil din Sectorul 5, din București. Patru persoane au fost rănite, iar alți 17 oameni au fost evacuați.

ADVERTISEMENT