News

Incendiu violent într-un apartament din Târgu Mureş. Un bărbat a fost mistuit de flăcări în propria locuinţă

Intervenţie de urgenţă a pompierilor, la un bloc din Târgu Mureş. Un apartament a fost cuprins de flăcări, iar un bărbat a murit carbonizat.
17.02.2024 | 15:58
Incendiu violent intrun apartament din Targu Mures Un barbat a fost mistuit de flacari in propria locuinta
Acesta este blocul din Târgu Mureş unde au intervenit sâmbătă pompierii Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Panică într-un bloc de pe strada Viorelelor, din municipiul Târgu Mureş, după un incendiu izbucnit într-un apartament. În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, persoana aflată în interiorul locuinţei nu a mai putut fi salvată.

Persoana carbonizată este un bătrân de 84 de ani

ISU Mureş a intervenit la faţa locului cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi, o autospecială de primă intervenție și comandă și două ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

Primii salvatori ajunşi la faţa locului au constatat că incendiul se manifestă cu degajări de fum în interiorul apartamentului, fără a fi nevoie însă de evacuarea locatarilor din celelalte apartamente.

”Incendiul se manifestată cu degajări de fum în interiorul apartamentului, fiind localizat la scurt timp după sosirea echipajelor la fața locului. De asemenea, situația de urgență nu a impus evacuarea locatarilor din blocul de locuit. 

ADVERTISEMENT

În urma recunoașterii efectuate de către echipaje, în interiorul locuinței a fost identificată o victimă carbonizată”, a declarat lt. Alexandra Călușeri, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș.

Persoana găsită carbonizată este un bătrân de 84 de ani, cadavrul său fiind transportat la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureş, în vederea efectuării necropsiei. Între timp, anchetatorii încearcă să stabilească cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă şi tot în judeţul Mureş, pompierii au fost nevoiţi să intervină în localitatea Hetiuri, unde un autoturism a fost cuprins de flăcări, fiind distrus în totalitate.

“Ajunși la locul evenimentului au constatat faptul că incendiul se manifesta la întreg autoturismul. Nu s-au identificat victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Mureş.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de vineri, zeci de persoane între care şi copii, evacuate dintr-un bloc din localitatea braşoveană Codlea, după ce un panou electric a luat foc la subsolul clădirii. Printre persoanele salvate de către pompieri şi jandarmi s-a numărat şi un bolnav imobilizat la pat şi care respira cu ajutorul unei staţii de ventilare.

ADVERTISEMENT
Tags: