Life

Tragedie în lumea muzicii populare. Tratamentul pentru depresie i-a fost fatal

Și la doi ani de la pierderea fulgerătoare familia nu se poate împăca cu ideea. Au sperat să îl pună pe picioare, dar într-o dimineață l-au găsit fără suflare.
08.01.2023 | 11:51
Tragedie in lumea muzicii populare Tratamentul pentru depresie ia fost fatal
Tragedie în lumea muzicii populare. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Răzvan, absolvent al Facultății de Chimie din Londra, la doar 23 ani, a fost răpus de un tratament recomandat pentru depresie de medici specialiști din Anglia. Aceasta este pe scurt povestea unu tânăr, fratele celebrului interpret de muzică populară, Ionuț Robert Pumnea. La doi ani de la decesul fulgerător, familia încă îl plânge și nu se poate împăca cu ideea morții lui.

Tratamentul pentru depresie l-a lăsat fără suflare

La doar 23 de ani, fratele interpretului Ionuț Robert Pumnea se afla în Anglia, acolo unde terminase Facultatea de Chimie.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultimul an de facultate, tânărul fusese diagnosticat cu depresie, pe care nu o putea ține sub control fără medicație, așa că, a fost nevoit să ia tratament de specialitate prescris în urma unor investigații realizate de medici specialiști din Anglia.

Chiar dacă a urmat cu strictețe indicațiile, starea lui Răzvan nu se ameliora, ba din contră, din cauza tratamentului administrat avea pierderi de memorie și stări de somnolență.

ADVERTISEMENT

A început un tratament de specialitate prescris de psiholog și psihiatru, în 2020. A fost și internat două săptămâni în luna octombrie, se simțea rău, iar situația scăpase de sub control, stările lui nu erau tocmai bune, nervozitate, stări de depresie.

În mare parte dormea foarte mult din cauza tratamentului. Pierderile de memorie s-au acutizat în ultimele săptămâni. Urma să aibă loc alte investigații medicale în luna decembrie”, a mărturisit Ionuț Robert Pumnea, într-un interviul acordat pentru Star Popular.

ADVERTISEMENT

Cea care i-a dat viață l-a găsit fără suflare

În luna decembrie a anului 2020, tânărul urma să facă noi analize, însă, a fost găsit decedat în camera lui, lângă pat, chiar de cea care ia dat viață.

Mama lui Ionuț Robert Pumnea s-a trezit în dimineața zilei de 5 decembrie pentru a-și duce fiul, pe Răzvan, la cumpărături. A doua zi fiind ziua de Sfântul Nicolae, însă, a trăit șocul vieții ei.

ADVERTISEMENT

Au urmat ore îndelungi de cercetări, poliție, criminalistică. Viața parcă a rămas în loc din acel moment.

Nenorocirea s-a întâmplat pe 5 decembrie. La ora 9, ora României, am primit mai multe apeluri de la mama la care n-am răspuns. Ulterior, m-a sunat bunica din Marea Britanie, țipau și plângeau foarte tare amândouă, și mi-au spus doar: a murit Răzvi.

Am fost în șoc. Imediat l-am sunat pe tata, care era în drum spre serviciu, și mi-a confirmat că a primit un telefon de acasă că l-au găsit pe Răzvan mort în cameră.

Mama s-a trezit, voia să-l trezească pe Răzvan pentru că trebuia să meargă să-i cumpere un scuter de Moș Nicolae. Iar ea a intrat în camera lui și l-a găsit jos, lângă pat.

În urma expertizei, decesul a avut loc undeva la 4 dimineața. A venit ambulanța, poliția, criminalistica, totul a durat până spre după-amiază când cei de la criminalistică l-au luat”, a mai explicat interpretul de muzică populară.

”Este un tratament care poate fi fatal”

După îndelungi chinuri de a-și aduce fratele în țară și de a fi înmormântat creștinește, Ionuț Robert Pumnea a așteptat raportul medicilor legiști, din care reiese că tratamentul pe care îl urma poate fi fatal dacă nu este luat cu răspundere.

Ca urmare a tragediei lui Răzvan, în sistemul sanitar din Anglia au fost făcute schimbări majore, pentru a nu mai avea loc și pe viitor astfel de erori.

Din păcate, însă, nimeni nu a tras la răspundere pentru moartea tânărului.

Am făcut, ulterior, investigații în privința tratamentului administrat fratelui meu. Am aflat că este un tratament care poate fi fatal dacă nu este luat cu răspundere, iar acele medicamente nu mai sunt utilizate pe pacienți în Romania de foarte mult timp, sunt alte versiuni”, a mai adăugat cântărețul.

”Cu siguranță ne vom reîntâlni!”

Deși au trecut doi ani de la pierderea lui Răzvan, familia încă îl plânge și nu se poate împăca cu ideea morții lui.

Cu siguranță ne vom reîntâlni!”, sunt ultimele cuvinte spuse de Ionuț Robert Pumnea.

ADVERTISEMENT