News

Tragedie în Nigeria! Un vas supraîncărcat s-a scufundat. 150 de persoane sunt date dispărute

150 de persoane sunt date dispărute, după ce un vas s-a scufundat în râul Niger.
27.05.2021 | 18:16
Tragedie in Nigeria Un vas supraincarcat sa scufundat 150 de persoane sunt date disparute
ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au dispărut în apele râului Niger, după ce un vas supraîncărcat s-a scufundat. Nu se știe încă exact numărul persoanelor dispărute.

Pe râul Niger astfel de accidente sunt frecvente. Fie ambarcațiunile lovesc copaci de pe fundul apei, fie sunt supraîncărcate.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Nigeria! Un vas supraîncărcat s-a scufundat

Accident cumplit în nord-vestul Nigeriei. Un vas care transporta mai mult de 200 de persoane s-a scufundat, după ce s-a rupt în două. Din primele estimări aproximativ 150 de persoane sunt date dispărute și cel mai probabil s-au înecat. Scafandrii și echipele de intervenție au reușit să găsească 20 de persoane.

Cei mai mulți pasageri de pe vas erau femei și copii care doreau să ajungă din statul Niger în statul Kebbi. Autoritățile au anunțat că principalul motiv al tragediei este supraîncărcarea vasului.

ADVERTISEMENT

“Vasul transporta și saci de nisip de la o mină de aur. Erau și pasageri mult mai mulți decât ar fi trebuit”, a spus Abdullahi Buhari Wara, șeful autorităților locale din districtul Ngaski, potrivit presei internaționale.

Deseori ambarcațiunile sunt încărcate peste limită.

“Doar 20 de oameni au fost salvați, patru au fost găsiți morți și restul de 156 de pasageri sunt dați dispăruți și se crede că se află pe fundul râului”, a declarat pentru Yusuf Birma, manager local al Autorității căilor navale din Nigeria.

ADVERTISEMENT

În Nigeria astfel de accidente sunt frecvente

Pe râul Niger au avut loc mai multe accidente asemănătoare, dar nu au fost luat măsuri.  Fratele uneia dintre victime a povestit că după ce  oamenii au căzut în apă cinci cadavre au fost recuperate. Qasimu Umar Wara spune că în următoarele zile cel mai probabil vor ieși la suprafață și alte corpuri.

“Fratele meu este printre cei dispăruți. Acesta e cel mai grav accident naval petrecut vreodată în apele acestea”, a spus Qasimu Umar Wara, care locuiește în orașul Wara.

ADVERTISEMENT

Președintele Muhammadu Buhari a spus că accidentul este unul “devastator” și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Luna trecută, în Nigeria a avut loc o altă tragedie. Mai mulți copiii au murit într-un incendiu, după ce școala unde învățau a luat foc. Au fost distruse 21 de clase care funcționau în mai multe colibe de paie.

ADVERTISEMENT