Sport

Tragedie în Oltenia! A murit portarul echipei care cucerea primul titlu din istoria Universității Craiova

Florin Oprea era titularul „alb-albaștrilor” între buturi în echipa care cucerea primul titlu din istoria Universității Craiova. Fostul portar a încetat din viață la 76 de ani.
23.04.2024 | 14:46
Tragedie in Oltenia A murit portarul echipei care cucerea primul titlu din istoria Universitatii Craiova
Tragedie în Oltenia! A murit portarul echipei care cucerea primul titlu din istoria Universității Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Familia Universității Craiova este în doliu, după ce inima lui Florin Oprea a încetat să mai bată pe 23 aprilie 2024. Fostul portar a făcut parte din echipa care câștiga primul titlul din istoria grupării din Bănie în 1974, fiind coleg cu legendarul Ion Oblemenco.

Tragedie în Craiova! A murit portarul echipei care câștiga primul titlu din istoria Universității

Florin Oprea a jucat la Universitatea Craiova între 1967-1975, iar în anii petrecuți la Știința a strâns peste 100 de prezențe în tricoul „alb-albastru”. Fostul portar a stat în același vestiar cu Ion Oblemenco, Ilie Balaci, Petre Deselnicu, Teo Ţarălungă, Costică Ștefănescu sau Nicolae Negrilă.

ADVERTISEMENT

Florin Oprea era titularul de drept al Universității Craiova în sezonul 1973-1974, chiar dacă îl avea rival pe post pe Paul Manta. Fostul portar al grupării din Cetatea Băniei a reușit să câștige și primul trofeu major din istoria „alb-albaștrilor”.

Fostul portar din Bănie a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlul din istoria Universității Craiova. Fiul lui Florin Oprea a anunțat decesul tatălui său în dimineața zilei de marți prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

„Inima tatălui meu s-a oprit cu puțin timp în urmă. Eroul nostru a plecat discret, așa cum a fost mereu, fără să vrea să ne deranjeze. Va fi mereu EROUL nostru. Cuvintele sunt sărace, iar izvorul lacrimilor va fi nesecat. Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus Alin Oprea.

Ultimul interviu cu Florin Oprea: „Cernăianu m-a consacrat”

Florin Oprea s-a înscris pe lista ambasadorilor Universității Craiova la ultima confruntare din SuperLiga cu Sepsi OSK din sezonul precedent. Fostul mare portar a devenit și „Cetăţean de onoare al Craiovei” împreună cu alți jucători din Cetatea Bănie în cursul anului trecut.

ADVERTISEMENT

„Suporterii mai în vârstă mai știu despre ce este vorba, probabil cei mai tineri au aflat de la bunici și părinți. Au fost aspecte frumoase și interesante, cea mai mare bucurie a mea a fost când am ajuns în curtea Universității Craiova.

A fost un moment de bucurie când am fost anunțat că rămân în lot. Mi-am văzut de treabă, aveam concurență pentru că în față avea doi portari cu experiență, Papuc și Vasilescu. Ei au plecat, eu am urmat.

ADVERTISEMENT

Bucurii au fost destule, să nu se uite că în aproape 10 ani s-au schimbat doar trei antrenori. M-a luat Cosmoc, m-a maturizat Coidum și m-a consacrat Cernăianu. Sunt momente frumoase de când am debutat, iar totul a culminat cu câștigarea titlul din 1974”, spunea Florin Oprea la sfârșitul sezonului 2022-2023 pentru site-ul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „X” la meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj