Sport

Tragedie în sport! Un pilot de motociclism a murit pe circuit

24.03.2019 | 22:41
Tragedie in sport Un pilot de motociclism a murit pe circuit

O nouă tragedie a lovit lumea sportului duminică, după ce un tânăr pilot spaniol de motociclism a murit în urma unui accident suferit pe circuitul Angel Nieto de la Jerez. Băiatul în vârstă de 14 ani participa la o cursă din categoria Supersport 300 din Campionatul Andaluziei.

Tragedie în sport! Un pilot de motociclism a murit pe circuit

Tragedia morții pilotului de motociclism Marcos Garrido Beltran, în vârstă de doar 14 ani, a fost anunțată de cotidianul catalan Mundo Deportivo. Conform informațiilor, băiatul a căzut între virajele 2 și 3, iar marele său ghinion a fost că din spate a venit un alt pilot care a trecut efectiv peste el. Cursa a fost oprită imediat, ambulanța a intrat pe pistă l-a preluat pe copil și l-a transportat la spital, dar nu s-a mai putu face nimic pentru el.

”Marcos Garrido Beltran a fost implicat într-un accident grav, iar serviciile medicale ale circuitului au decis transferul său de urgență la Spitalul General din Jerez. Din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic, iar pilotul a murit la o oră după internare. Sincere condoleanțe tuturor rudelor și prietenilor”, se arată în comunicatul Federației Andaluze de Motociclism.

Acesta este locul de pe circuitul de la Jerez unde s-a produs tragicul accident
Acesta este locul de pe circuitul de la Jerez unde s-a produs tragicul accident

Al treilea accident mortal pe circuitul de la Jerez

Acesta este cel de-al treilea acccident soldat cu moartea unui pilot de la inaugurarea circuitului de la Jerez, în 1985, și primul în ultimul sfert de secol. La 2 decembrie 1990, pilotul de motociclism Javier Moreno a căzut în timpul unei sesiuni de încercări, iar din spate a fost lovit de mașina de asistență. El a murit pe masa de operație de la spitalul din Jerez. Trei ani mai târziu, la 1 mai, japonezul Nobouki Wakai a murit la spitalul din Sevilla, acolo unde a fost transportat după ce s-a lovit extrem de cap în timpul ședinței de calificare la clasa 250cc din cadrul Marelui Premiu de Motociclism al Spaniei.

Ultimele tragedii care au avut loc în sport și s-au petrecut în această lună vin în special din lumea fotbalului. Una s-a petrecut în Turcia, alta în Gabon și ultima la un meci din Serie A. Pentru România, cea mai mare tragedie este moartea lui Radu Țenter, fiul fostului selecționer al naționalei de baschet masculin, Marcel Țenter.