News

Tragedie în Suceava: Un tânăr de 18 ani s-a înecat în râul Siret în timp ce încerca să salveze o capră

Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața într-un incident tragic în localitatea Zvoriștea, după ce a sărit în râul Siret pentru a salva o capră.
11.07.2023 | 21:29
Tragedie in Suceava Un tanar de 18 ani sa inecat in raul Siret in timp ce incerca sa salveze o capra
Un tânăr erou își pierde viața în încercarea de a salva o capră. Foto: Colaj Fanatik, Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Marți după-amiază, în localitatea Zvoriștea, a avut loc un incident tragic în care un tânăr și-a pierdut viața încercând să salveze o capră. Animalul a căzut în vâltoare. Tânărul în vârstă de 18 ani, însoțit de fratele de 12 ani, se afla în apropierea râului Siret când a observat că animalul e în pericol.

Un tânăr a salvat o capră și a murit

Capra a alunecat de pe mal și a căzut în vâltoare. Fără să stea pe gânduri, tânărul s-a aruncat în apă pentru a salva animalul. Din nefericire, a fost prins de curenții puternici și nu a mai reușit să iasă la suprafață.

ADVERTISEMENT

Fratele său mai mic, martor al întregii tragedii, a alertat imediat autoritățile, iar pompierii au intervenit rapid pentru a-l căuta pe tânăr. Operațiunile de căutare au durat aproximativ o oră, însă în ciuda eforturilor depuse, tânărul a fost găsit fără suflare.

Echipajele medicale chemate în sprijin au încercat să îl resuscite, însă din păcate nu au reușit să îi salveze viața. Comunitatea locală este profund afectată de acest tragic eveniment, iar familia tânărului se află acum în doliu.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de 70 de ani s-a înecat în Mamaia

Luni dimineață, în stațiunea Mamaia, a avut loc un incident tragic în care un bărbat în vârstă de 70 de ani s-a înecat. Deși eforturile de resuscitare au fost efectuate de salvamari și medicii SMURD, nu au putut salva viața bărbatului.

Potrivit martorilor oculari, bărbatul ar fi mers în apă pentru a umple o sticlă cu apă, dar nu s-a mai întors. Se presupune că acesta ar fi avut o afecțiune medicală care i-a cauzat decesul în timp ce se afla în apă.

ADVERTISEMENT

 “L-am scos din apă și un turist a anunțat imediat echipajul SMURD. Am început manevrele de resuscitare. A fost găsit la aproximativ 10-15 metri distanță de mal, într-o apă nu foarte adâncă, până la nivelul abdomenului meu.

O femeie a declarat că bărbatul a intrat în apă în jurul orei 7:10 pentru a lua o sticlă de apă și nu l-a mai văzut, crezând că este pe plajă.

ADVERTISEMENT

Abia când îl scoteam pe mal, am observat că femeia fugea plângând spre mine, realizând că era soția bărbatului”, a precizat salvamarul Daniel Lopătaru.

 

ADVERTISEMENT
Tags: