Sport

Tragedie în tenisul românesc! Un fost antrenor al Simonei Halep a decedat la vârsta de 60 de ani

Un fost antrenor al Simonei Halep și al echipei de FED Cup a României a decedat la doar 60 de ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Tenis.
14.01.2023 | 23:05
Tragedie in tenisul romanesc Un fost antrenor al Simonei Halep a decedat la varsta de 60 de ani
Liviu Ursuleanu, alături de Simona Halep, Stere Halep, Irina Begu, Alexandra Cadanțu. Sursă foto: Libertatea.ro
ADVERTISEMENT

Dramele se țin scai de Simona Halep, care și-a pierdut unul dintre antrenorii care au ghidat-o de-a lungul carierei.

Liviu Ursuleanu, fostul antrenor al Simonei Halep, a decedat la doar 60 de ani: „Veste tristă pentru tenisul românesc”

Chinuit de ani buni de un cancer agresiv, Liviu Ursuleanu a încetat din viață la doar 60 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a FRT.

ADVERTISEMENT

„Doliu în tenisul românesc: A murit antrenorul Liviu Ursuleanu. Începutul de an aduce o veste tristă pentru tenisul românesc, întrucât antrenorul Liviu Ursuleanu, care începuse să lucreze la Federația Română de Tenis din 1 Decembrie 2022, a murit astăzi, 14 ianuarie 2023, pe patul de spital, la vârsta de 60 de ani, după o lungă și grea suferință”, a scris Federația Română de Tenis.

Fostul antrenor chiar a candidat în 2019 la șefia Federației Române de Tenis, însă s-a reorientat către ce știa să facă mai bine: „A fost unul dintre primii antrenori din cariera Simonei Halep, iar de la finele anului trecut se ocupa de mai multe proiecte pentru tenisul corporatist și cel juvenil”.

ADVERTISEMENT

Liviu Ursuleanu a fost și antrenorul echipei de Billie Jean King Cup

Liviu Ursuleanu a antrenat însă și a reprezentat România la cel mai înalt nivel: „A fost antrenor al echipei de Fed Cup a României, între 1992 și 1993, antrenor la lotul național în 2004 și vicepreședinte al Federației Române de Tenis între anii 2009 și 2013.

Federația Română de Tenis este alături de familia fostului antrenor în aceste clipe grele și îi transmite sincere condoleanțe. Dumnezeu să îl odihnească în pace”. 

ADVERTISEMENT

Liviu Ursuleanu a fost și antrenorul lotului de junioare al României la Balcaniada din 2004, unde le-a pregătit pe lângă Simona Halep și pe Irina Begu și Alexandra Cadanțu.

Liviu Ursuleanu, alături de Simona Halep, Stere Halep, Irina Begu, Alexandra Cadanțu
Liviu Ursuleanu, alături de Simona Halep, Stere Halep, Irina Begu, Alexandra Cadanțu, regretata Florența Mihai, antrenorul Curcă Costel și juniorii Marius Cîrstea, Adrian Belei și Ale Vodislav. Sursă foto: Libertatea.ro

În ultimele zile din viață, starea lui Liviu Ursuleanu s-a înrăutățit, iar acesta a pierdut lupta cu boala pe patul de spital.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se află în Dubai, unde se antrenează și nu a avut încă nicio reacție oficială cu privire la dispariția fostului ei antrenor.

ADVERTISEMENT