News

Tragedie la Constanța. Abia externată din spital, o femeie a murit în drum spre casă

Operată în Spitalul Județean Constanța și externată, o femeie a murit în drum spre casă. Tragedie a avut loc sub privirile rudelor și salvatorilor
18.04.2023 | 18:37
Tragedie la Constanta Abia externata din spital o femeie a murit in drum spre casa
În ciuda eforturilor depuse de echipajele SMURD, femeia nu a putut fi salvată / Foto: Facebook, SMURD
ADVERTISEMENT

O întâmplare șocantă a avut loc, marți, 18 aprilie, în județul Constanța. O femeie care tocmai ieșise din spitalul județean a murit în mașină, în drum spre casă. Femeia fusese internată în spital pentru probleme cardiace și suferise recent o operație pe cord. Medicii au decis externarea ei, iar nora acesteia a venit cu mașina să o ducă acasă.

O femeie în vârstă de 65 de ani a murit în timp ce nora sa o transporta cu mașina acasă, după ce ieșise din spital. Femeii, care avea probleme cardiace, i s-a făcut rău pe drum, iar echipajele venite în ajutor nu au putut face nimic, fiind declarat ulterior decesul, victima fiind găsită în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Printre cei care au intervenit, un șef de secție de poliție

Un elicopter SMURD și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța au intervenit, marți, pentru a salva o femeie de 65 de ani care se afla în stop cardio-respirator. Elicopterul a fost redirecționat, în urma apelului la 112.

Femeia era cunoscută ca având probleme cardiace și fusese și operată pe inimă. Ironia sorții, tocmai după ce s-a externat din spital, inima i-a cedat, în timp nora sa o ducea acasă cu mașina, pe un drum național din județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații, femeia a petrecut sărbătorile de Paște internată în spital, după ce a suferit o intervenție pe cord deschis. Medicii i-au spus apoi că va fi externată, așa că și-a chemat nora să o ducă acasă cu mașina. Dar, pe drum, femeii i s-a făcut rău.

Tragedia s-a întâmplat în timp ce mașina se deplasa pe DN 22C, între localitățile Castelu și Poarta Albă. La un moment dat,  femeii i s-a făcut brusc rău. Nora acesteia a oprit mașina și a încercat să o ajute.

ADVERTISEMENT

Ulterior, văzând că femeia nu a dat semne că-și revine, șoferița a alertat mașinile care treceau în zonă. Potrivit informațiilor locale, chiar șeful poliției din Castelu, aflat la volanul unei mașini de poliție, a oprit și a aplicat manevrele de resuscitare, având instruire în acest sens.

Găsită în stop cardio-respirator

Polițistul i-a cerut norei să sune și la 112 și să solicite intervenția unui echipaj de prim ajutor. Un echipaj SMURD de tip B de la Serviciul de Ambulanță al județului Constanța,  dar și un elicopter redirecționat au ajuns ulterior la fața locului. Însă, din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, femeia, aflată în stop cardio-respirator, nu a putut fi resuscitată, fiind declarat decesul.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, în ciuda eforturilor medicilor, femeia, găsită în stop cardio-respirator, nu a mai putut fi salvată. Poliția a deschis o anchetă pentru moarte suspectă, care va stabili cu exactitate cauzele decesului femei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: