News

Tragediile nu mai contenesc pe litoral. Valurile au adus la mal cadavrul unui tânăr care a încercat să salveze un copil la Eforie

Marea a mai făcut o victimă la Eforie Nord. Trupul unui tânăr dispărut după ce a intrat în apă să salveze un copil a fost adus de valuri la mal.
20.08.2023 | 15:56
Tragediile nu mai contenesc pe litoral Valurile au adus la mal cadavrul unui tanar care a incercat sa salveze un copil la Eforie
Şapte persoane s-au înecat săptămâna aceasta pe litoralul românesc Foto: ISU Dobrogea
ADVERTISEMENT

Numărul persoanelor care au murit înecate săptămâna aceasta pe litoralul românesc a crescut la şase, după ce trupul unuia dintre cei dispăruţi în valuri la Eforie Nord a fost adus duminică la mal.

18 înecaţi pe litoral, de la începutul sezonului

Turistul fusese luat de valuri vineri, după ce s-a aruncat în mare pentru a salva de la înec un tată şi pe copilul acestuia. Bărbatul a făcut parte dintr-un grup mai mare de oameni care le-au sărit în ajutor celor doi, însă el a fost singurul care nu s-a mai putut întoarce la mal.

ADVERTISEMENT

Un alt tânăr, care s-a legat de mijloc cu o funie, a fost cel care a reușit să scoată copilul din apă și să îl ducă la mal. După aceea au ieșit din mare și tatăl băiatului și alte două persoane care săriseră în ajutor.

Martorii povestesc că tânărul care nu s-a mai putut salva îşi pusese vesta de salvare înainte de a intra în apă, însă din cauza agitaţiei şi a panicii stârnite nu a mai apucat să o încheie înainte de a intra în apă.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Ana Maria Stoica, anunţa sâmbătă bilanţul sumbru al săptămânii, pe litoralul românesc, unde numărul deceselor prin înec ar putea ajunge la şapte, o persoană fiind încă dată dispărută la Venus.

“Din păcate, de pe data de 14 august şi până astăzi, avem 16 persoane care au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă intervenţia salvamarilor şi a echipelor de salvare a fost una promptă, victimele fiind extrase şi aduse la mal destul de rapid, vă informăm, cu regret, că cinci dintre acestea şi-au pierdut viaţa.

Două persoane sunt în continuare căutate chiar astăzi la Eforie Nord (n.r. – cea adusă duminică de valuri la mal) şi în Vama Veche, iar nouă dintre victime au fost salvate”, a spus purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT

De la începutul sezonului, nu mai puţin de 18 turiști s-au înecat pe litoralul românesc. Vineri seară, un bărbat în vârstă de 43 de ani s-a înecat în Costinești, iar altul a fost luat de valuri la Vama Veche.

ADVERTISEMENT