Sporturi

Tragerea la sorți de la WTA Roma 2019. Cu cine joacă Simona Halep! Miki Buzărnescu, duel cu Ostapenko

11.05.2019 | 22:06
Tragerea la sorti de la WTA Roma 2019 Cu cine joaca Simona Halep Miki Buzarnescu duel cu Ostapenko

Vineri seara a avut loc tragerea la sorți de la Roma, turneu dotat cu premii în valoare totală de 3,4 milioane de dolari care are loc în perioada 13 – 19 mai și la care va participa și Simona Halep, finalistă la turneul Madrid 2019. În ultimele două ediții, Simona Halep a ajuns până în finala de la Roma, dar a fost învinsă în ambele rânduri de Elina Svitolina.

Cu cine joacă Simona Halep la WTA Roma 2019. Tragerea la sorți

Simona Halep va avea parte de un prim tur liber, urmând ca în turul doi al turneului Internazionali BNL d’Italia 2019 să se dueleze cu învingătoarea partidei dintre cehoaicele Marketa Vondrousova și Barbora Strycova. Dacă va trece de turul doi, sportiva originară din Constanța ar putea da în optimile de la Foro Italico de Daria Kasatkina sau Wang Qiang.

Lucrurile devin din ce în ce mai grele pentru Simona Halep în sferturi. Dacă sportiva noastră trece de optimile turneului WTA Roma 2019, atunci există posibilitatea să dea piept cu Serena Williams. Pentru Simo cele mai dificile meciuri ar urma dacă încearcă să ajungă până în finala de la Internazionali BNL d’Italia 2019. În semifinale, cele mai periculoase adversare ar fi Naomi Osaka și Kiki Bertens, iar în finală Petra Kvitova, Karolina Pliskova și Elina Svitolina.

Simona Halep în timpul unui meci jucat la turneul WTA Roma 2019
Simona Halep în timpul unui meci jucat la turneul WTA Roma 2019

Iată cum arată traseul pe care ar urma să îl urmeze Simona Halep la Roma:

  • TURUL I – bye
  • TURUL II – Market Vondrousova sau Barbora Strycova
  • OPTIMI – Daria Kasatkina sau Wang Qiang (posibil)
  • SFERTURI – Serena Williams, Venus Williams sau Sloane Stephens (posibil)
  • SEMIFINALE – Naomi Osaka, Kiki Bertens sau Aryna Sabalena (posibil)
  • FINALĂ – Petra Kvitova, Karolina Pliskova și Elina Svitolina (posibil)

Și Mihaela Buzărnescu se află pe tabloul principal al turneului WTA Roma 2019, dar nici aceasta nu a avut parte de o tragere la sorți norocoasă. Româna urmează să o întâlnească în runda inaugurală pe Jelena Ostapenko. În cazul în care Miki trece de jucătoarea de tenis din Letonia, atunci se va confrunta în turul doi cu învingătoarea dintre Su-Wei Hsieh și Julia Goerges.

wta roma 2019 tablou
wta roma 2019 tablou

Pe lângă Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, la Roma va juca și Irina Begu, dar în calificări. În prima rundă o va întâlni pe australianca Daria Gavrilova.