News

Traian Băsescu, anunţ surprinzător despre cazul Elodia: “Dacă îmi puneam în cap, o găseam”

02.08.2019 | 16:01
Traian Basescu anunt surprinzator despre cazul Elodia Daca imi puneam in cap o gaseam

Fostul președinte al României, Traian Băsescu  a făcut un anunț surprinzător despre cazul Elodia, în contextul dispariției fetelor din Caracal. Europarlamentarul ales pe listele PMP spune că dacă se străduia el mai tare, o găsea pe Elodia. Declarațiile fostului președinte care era în funcție în perioada serialului Elodia difuzat de OTV a vorbit la B1 TV despre controversata dispariție a avocatei din Brașov.

Traian Băsescu susține că dacă și-ar fi propus ar fi găsit-o pe Elodia

Invitat în emisiunea lui Silviu Mănăstire, Băsescu a spus că persoanele pe care și le-a propus să le găsească le-a și găsit. Aici a amintit că nu își permitea să nu fie aduși acasă jurnaliștii răpiți în Irak, Florian Boldea, Nicolae Popa sau Omar Hayssam. Jurnalistul de la B1 TV i-a spus la un moment dat, enumerând aceste nume grele, că nu a reușit să o găsească, însă, pe Elodia Ghinescu.

„Nu m-am ocupat de Elodia. Uite, dacă-mi dădea prin cap atunci, o găseam. Mai ales că era fan Băsescu. Erau niște poze din casă și poza mea dintr-o campanie era pe frigider”, a fost răspunsul oferit de Traian Băsescu.

traian basescu
Băsescu susține că nu și-ar fi permis să nu îi aducă acasă pe ziariștii răpiți. Sursa foto: Green Report

„Aș fi avut o problemă dacă nu-i găseam pe ziariști”

„Eu aș fi avut o problemă dacă nu-i găseam pe ziariști, dacă nu-l aduceam pe Omar Hayssam, pe Popa, pe Boldea. pentru mine a fost un obiectiv să se pună în aplicare hotărârile judecătorești. Trebuie să vă spun că n-am fost un președinte care să mă opresc în faptul că n-am avut o lege cum se recuperează ziariștii răpiți”, a mai spus fostul președinte.

În legătură cu scandalul provocat de cazul Caracal, Băsescu a spus că dacă DGIPI și SRI mai aveau un rol în realizarea anchetelor, adică dacă erau în vigoare celebrele protocoale secrete, nu se ajungea la această situație.