News

Piedone și-a prezentat programul politic. ”Bucureștiul nu și-a atins încă potențialul”

Cristian Popescu Piedone și-a prezentat programul pentru Capitală despre care spun că este un „contract cu bucureștenii”.
27.04.2024 | 00:06
Piedone sia prezentat programul politic Bucurestiul nu sia atins inca potentialul
Cristian Popescu Piedone și-a lansat programul politic Sursa foto: Captură Facebook
ADVERTISEMENT

Edilul Sectorului 5, candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al Capitalei, a reiterat faprul că nu se retrage din cursa electorală și  precizat că este omul „care vorbeşte în limbajul celor mulţi, înşelaţi, omul care încă mănâncă parizer şi usturoi”.

Piedone și-a prezentat programul politic

Cristian Popescu Piedone a prezentat cele 12 puncte ale programului său, care se referă, printre altele, la atragerea de fonduri pentru administrația locală, rezolvarea problemelor din trafic, termoficare, transformarea Bucureștiului într-un “smart city”.

ADVERTISEMENT

“Dragi bucureşteni, despre programe au vorbit foarte mulţi, despre programe sterile, neimplementate. Ne uităm în ultimii patru ani: 23 de puncte, actualul primar general, niciunul realizat.

Este foarte simplu să prezinţi un program doar cu gândul de a câştiga şi de a înşela aşteptările populaţiei, bucureştenilor.

ADVERTISEMENT

Eu nu am un program, astăzi vă voi prezenta contractul meu cu bucureştenii. (…)

Eu sunt dator ca, la vârsta mea, să predau ştafeta, să predau tinerei generaţii: cei care m-au consultat pe fonduri europene, cei care m-au consultat în termoficare, cei care m-au consultat în smart city sunt tineri care deja se preocupă de viitorul lor, văzând că lucrurile nu se întâmplă”, a declarat Piedone.

O splendoare care mănâncă parizer și usturoi

Candidatul PUSL s-a prezentat ca fiind “o splendoare”, care încă mănâncă parizer şi usturoi, „omul care vorbește în limbajul celor mulți, înșelați.

ADVERTISEMENT

“O să revin la sfârşit cu splendoarea, aşa cum m-aţi cunoscut, omul de zi cu zi, omul care astăzi mă stânjeneşte peste cravată, omul care vorbește în limbajul celor mulţi, înşelaţi, omul care încă mănâncă parizer, da, încă mănâncă usturoi.

Şi înainte să încep, dar mai bine am să tac acum, ca să dau splendoarea la sfârşit, să spun ce înseamnă acest usturoi şi ce beneficii poate aduce cetăţenilor şi nu altor indivizi, care a pus matematica înaintea usturoiului.

ADVERTISEMENT

Îl întreb pe domnia sa și pe toți cei pe care îi prind, peștele se mănâncă sos de matematică sau cu sos de usturoi?”, a mai spus Piedone.

”Bucureștiul nu și-a atins încă potențialul”

Unul dintre punctele programului său se referă la digitalizarea administrației locale. Deși avem un primar matematician, a mai spus Piedone, Bucureștiul nu și-a atins încă potențialul de a fi un smart city.

„Despre analfabetismul administraţiei locale: e uşor să fii papagal sau să reciţi sau să ţi se pună nişte hârtii să citeşti acolo şi să nu faci în patru ani nici măcar ce au spus şi s-au angajat. (…)

Ce putem face imediat după data de 9 iunie, ce punem pe primul loc: smart, pentru că ne raportăm la viitor, ne trebuie tinereţe.

O parte din bătrânii noştri nu pot, chiar dacă au un smartphone, ei nu pot a se duce să-şi plătească o parcare online, şi este normal. Trebuie să respectăm şi acea parte.

Este foarte important a avea un smart city. Nu putem fără tehnologie să implementăm în viitor în orice domeniu.

În prezent, toate oraşele se află într-o competiţie a dezvoltării, din păcate Bucureştiul nu şi-a atins încă potenţialul de a fi un oraş inteligent, cu toate că avem un matematician.

Se pare că matematica lui este a paşilor pe care îi face de acasă, pe telefonul lui smart, şi înapoi către primărie, că în teritoriu nu l-am văzut patru ani de zile”, a mai declarat Piedone.

ADVERTISEMENT