News

Traian Băsescu, despre finul Cîrstoiu: ”Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze”. Cu cine votează fostul președinte

Ce spune Traian Băsescu despre eșecul proiectului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. ”A înțeles că a greșit”. Cu cine votează fostul președinte
26.04.2024 | 23:01
Traian Basescu despre finul Cirstoiu Mai bine nu spunea public ca lam sfatuit sa nu candideze Cu cine voteaza fostul presedinte
Traian Băsescu spune că medicul Cîrstoiu a înțeles că a greșit că nu l-a ascultat Sursa foto: sursazilei.ro
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, care este și nașul de cununie al medicului Cătălin Cîrstoiu, spune că a discutat cu fostul candidat al coaliției PSD-PNL, care a înțeles că a greșit atunci când nu l-a ascultat.

Traian Băsescu, despre finul Cîrstoiu

Traian Băsescu l-a sfătuit pe Cătălin Cîrstoiu să nu accepte propunerea venită de la Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și spune că l-a avertizat că „politica are regulile ei și dacă nu le știi cazi în capcanele politicii”.

ADVERTISEMENT

„Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze. Realitatea este că asta este o probă a incompetenței oamenilor politici.

Când ai două organizații extrem de puternice la București, și PSD, și PNL, să vii să le aduci peste noapte, din afară, să le spui: ‘ăsta este candidatul vostru pentru Primăria Capitalei’, păi să fii sigur că organizațiile nu se vor mobiliza.

ADVERTISEMENT

Și ca umilința organizațiilor să fie totală, liderii celor două organizații au fost puși să fie șefi de campanie. Ce v-am spus că sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni. Nu, nu pot să înțeleagă. Nu au capacitatea de a înțelege ziua de mâine. (…)

Eu nu l-am văzut pe Iohannis când îi spunea lui Ciolacu să-l pună pe Cîrstoiu. I-am văzut pe cei doi, pe premier și pe Ciucă, cu Cîrstoiu spunând: ‘ăsta e candidatu’. Eu nu l-am văzut pe Iohannis. L-ați văzut dvs?

ADVERTISEMENT

Deci ei și l-au asumat public, l-au lăudat public, l-au parfumat și au spus: dragi bucureșteni, ăsta este viitorul vostru primar! (…) A înțeles că a greșit, pentru că oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei și dacă nu le știi cazi în capcanele politicii”, a declarat Traian Băsescu la Prima News.

Cu cine votează fostul președinte

Traian Băsescu a anunțat vineri seară, că la alegerile locale din 9 iunie pentru Primăria Capitalei va vota cu Nicușor Dan, pe care l-a mai susținut și în trecut. Fostul șef al statului a explicat și de ce îl apreciază pe actualul edil.

ADVERTISEMENT

„La Primăria Capitalei, categoric, votez cu Nicușor Dan. N-are rost să speculăm (cum ar fi votat dacă rămânea finul Cîrstoiu în cursă n.r.). Orice aș zice, o să zică lumea, e, da, deci e o întrebare inutilă.

Rețineți că eu l-am susținut pe Nicușor Dan și la alegerile trecute. Eu l-am anunțat ca fiind soluția dreptei pentru Primăria Capitalei și vă pot spune că a reușit toate cablajele alea de pe stâlpi să le bage în trotuare, a reușit să lucreze la infrastructura subterană, infrastructura de încălzire a Bucureștiului, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi, nu se vede.

Pe când domnul ăsta și-a asumat să intre în măruntaiele Bucureștiului, partea care nu se vede. Pentru asta îl apreciez foarte mult, știind că în primii doi ani a plătit toate oalele sparte de dna Firea în mandatul ei”, a mai declarat Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT