News

Traian Băsescu, internat într-un spital din Bruxelles. Fostului preşedinte i s-ar fi făcut rău. Update

Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență, vineri dimineață, într-un spital din Bruxelles. În acest moment se vehiculează mai multe variante în ceea ce privește cauza internării fostului președinte.
25.03.2022 | 17:19
Traian Basescu internat intrun spital din Bruxelles Fostului presedinte i sar fi facut rau Update
ADVERTISEMENT
25-03-2022
16:23

Traian Băsescu a absentat joi din Parlamentul European

Traian Băsescu nu a fost prezent joi, 24 martie, la ședințele din Parlamentul European, au declarat surse de la Bruxelles pentru FANATIK. Numele fostului președinte al României nu apare nici pe listele de vot date ieri în PE.

Această variantă a fost confirmată și de europarlamentarul român Chris Terheș. Acesta spune că nu l-a văzut pe Traian Băsescu la ședințe sau pe holurile instituției.

”Ultima oară când m-am întâlnit cu Traian Băsescu a fost acum 3 săptămâni. Ne-am văzut în aeroportul din Amsterdam și am stat puțin de vorbă. Într-adevăr, era mai slăbit și părea abătut. Nu pot să mă pronunț despre starea de sănătate a domnului Băsescu, nu am intrat în detalii atât de intime. Dacă, totuși, e adevărat că este internat în spital, nu pot decât să-i urez multă sănătate și sper să se facă bine”, a declarat Chris Terheș la News TV. 

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a fost internat într-un spital din Bruxelles din cauza unor probleme medicale.

Traian Băsescu, internat într-un spital din Bruxelles

La două zile după verdictul dat de către Instanţa Supremă în dosarul privind colaborarea sa cu fosta Securitate, Băsescu ar fi suferit probleme medicale majore.

ADVERTISEMENT

În acest moment se vehiculează mai multe variante în privința cauzelor care au dus la internarea în spital a fostului președinte.

Potrivit Realitatea PLUS, Băsescu ar fi suferit un AVC, dar ar avea și mai multe probleme cardiace și pulmonare.

ADVERTISEMENT

Potrivit FANATIK, în urmă cu două săptămâni Traian Băsescu a efectuat un control medical la Spitalul Militar din București.

Rezultatele analizelor de la acea vreme au fost mai mult decât satisfăcătoare, fostul președinte prezentându-se într-o formă fizică bună.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu avea un obicei de a efectua controlul medical anual la Spitalul Militar încă din perioada în care se afla în fruntea statului. În perioada 2004 – 2014, de dosarul medical al șefului de stat se ocupa o comisie formată din 13 medici specialiști, potrivit unei hotărâri a CSAT din 2007.

Traian Băsescu, declarat colaborator al securității de Înalta Curte

Evenimentul nefericit din viața fostului președinte de vineri are loc în contextul în care acesta a primit un verdict definitiv în instanță, în această săptămână. ICCJ a stabilit că fostul șef de stat a colaborat cu securitatea.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 23 martie, ICCJ a decis că Traian Băsescu se face vinovat de poliție politică. Imediat după acest verdict, Băsescu a anunțat că va ataca la CEDO hotărârea.

”Am luat nota de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a transmis Traian Băsescu pe contul de Facebook.

Băsescu, încă un proces pe rol, cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

Traian Băsescu ar putea primi o nouă lovitură, la doar câteva zile după ce ÎCCJ l-a declarat colaborator al securității.

La începutul lunii aprilie, fostul președinte așteaptă o nouă decizie a instanței, de această dată în contencios administrativ și fiscal.

Vorbim de un proces pe care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate i l-a intentat în 2020. Alături de politician, pe lista pârâților se află și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Procesul se judecă pe fond. Mai multe detalii, AICI.

ADVERTISEMENT