News

Traian Băsescu susține în continuare teoriile lui Streinu-Cercel: „Ideea de a izola bătrânii e o soluție”

27.04.2020 | 23:28
Traian Basescu sustine in continuare teoriile lui StreinuCercel Ideea de a izola batranii e o solutie
ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel a plătit cu funcția de președinte al comisiei anti-Covid pentru ideile sale radicale, însă Traian Băsescu îl susține până în pânzele albe.

Traian Băsescu îl susține pe Streinu-Cercel

Fostul președinte al României susține în continuare ideile lui Streinu-Cercel de a carantina bătrânii, în condițiile în care România nu a testat destul și nu știm de fapt cu ce ne confruntăm.

ADVERTISEMENT

“Avem o situație extrem de complicată pe care ne facem că n-o înțelegem. Zece la sută apar ca noi îmbolnăviri, deci, dacă noi suntem 19 milioane, atunci am avea aproximativ 2 milioane de îmbolnăviri.

Ideea lui Cercel de a-i scoate din cămine, de a-i izola în camere, era o soluție și poate încă mai e.

ADVERTISEMENT

Problema capitală este că testăm prea puțin. Ne face să avem o hartă a riscurilor prea deformată, mioritică. S-a vorbit de relaxare, nu-i plăcută consemnarea la domiciliu, dar e necesară. Niciodată n-o să știm câți dintre români au murit de coronavirus, acasă. Sunt convins că riscăm enorm, cu ce se întâmplă acum”, a declarat Băsescu, conform stiripesurse.ro.

Cristian Tudor Popescu, mesaj ironic pentru Opoziție

Testarea este „placa” preferată a Opoziției în acest moment. Că vorbim de Pro România, PSD sau Traian Băsescu, toți reproșează Guvernului Orban că nu testează destul, lucru remarcat și de către gazetarul Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Într-o sugestie ironică, jurnalistul le-a transmis opozanților PNL să se lege de numărul de morți, pentru că testarea a devenit un subiect plictisitor.

„Să spunem că nu sunt 10.000 de infectați, în mod real hai de la mine sunt 30.000 de infectați, păi dacă sunt 30.000 infectați, din care doar 10.000 au fost detectați, atunci nu trebuie să avem și un număr corespunzător de morți? Că morții e greu să-i contești, sunt morți, zac acolo la morgă și în pământ.

ADVERTISEMENT

Sunt 557 de morți la ora asta, păi dacă ar fi mai mulți infectați ar fi mai mulți morți. Testarea nu vindecă, vedeți aberația? E o armă politică pentru că nu au suficienți morți. I-aș sfătui pe domnii din Opoziție să nu mai folosească asta, ceva mai penetrant, care prinde mai bine la mase.

Morții sunt de fapt mult mai mulți, nu sunt înregistrați și arși în cuptoare secrete. E altceva, se duce asta rachetă. Nu că testare”, a parat CTP, în stilul caracteristic, acuzele celor din Opoziție.

ADVERTISEMENT