News

Traian Băsescu: ”Voi candida la primărie dacă PNL și USR batjocoresc PMP. Nu voi fi lacheu”

28.07.2020 | 16:26
Traian Basescu Voi candida la primarie daca PNL si USR batjocoresc PMP Nu voi fi lacheu
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a anunțat că este hotârât să candideze la Primăria Capitalei din partea PMP dacă PNL și USR nu acceptă o listă comună a dreptei pentru Consiliul General. Într-un interviu pentru Adevărul, Băsescu nu a exclus varianta să nu obțină mandatul de primar general, dar a spus că îi va incomoda atât pe Firea, cât și pe Nicușor Dan.

Fostul președinte a spus USR se opune unei alianțe pentru Primăria Capitalei care să includă și PMP. În cazul care liberalii vor face această concesie partidului  lui Dan Barna, PMP va fi nevoit să aibă un  candidat propriu pentru a maximiza numărul de consilieri generali și de sector ai partidului.

ADVERTISEMENT

PMP cere ca cele trei formațiuni să aibă o listă comună pentru Consiliul General, în caz contrar își va retrage susținerea pentru Nicușor Dan.

PNL și USR, avertizate că Firea va rămâne primar

În Bucureşti suntem partid de 10%, dar dacă intru în competiţie va fi de mai mult. Vreau să fie foarte clar: am fost promotorul ideii ca dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta însemna să mergem într-o alianţă, într-o coaliţie, nu să-mi spui: da, îl susţinem pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune. Păi, ce-am făcut? Cum faci să se vadă lista unui partid?”, a declarat europarlamentarul.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a avertizat PNL și USR că vor trebui să plătească prețul politic pentru un nou mandat obținut de Gabriela Firea în cazul în care nu acceptă  alianța cu PMP.

Da, sunt hotărât să intru în competeţie dacă PNL şi USR batjocoresc PMP. Responsabilitatea dacă Firea va rămâne primar general va fi a lor. Le spun public: faceţi alianţă politică sau electorală. Nu poţi să nu faci liste comune. E singura soluţie să o scoatem pe Firea. Dacă nu ne acceptă, mă văd fără obligaţia înţelegerii. Nu voi fi lacheu. Problema e că nu vrea USR alianţă cu PMP. Au pus PNL în faţa următoarei opţiuni: ori alianţă cu PMP şi USR merge singur sau fără PMP”, a precizat  fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Președintele PMP, Eugen Tomac, a discutat de mai multe ori pe această temă cu președintele PNL, Ludovic Orban, însă acesta este prins  între interesul electoral al PMP și condițiile puse de către USR, astfel că liberalii au preferat aleagă varianta cu USR.

Întrebat dacă își asumă riscul de a înregistra prima înfrângere electorală din cariera politică, Traian Băsescu a răspuns: ”Eu nu ţin să fiu un învingător perpetuu. Niciodată nu am plecat ca favorit şi mereu am câştigat. Cu Firea şi cu Ponta mi-aş dori din tot sufletul o confruntare. Niciunul nu cunoaşte Bucureştiul.

ADVERTISEMENT

Invitat să comenteze afirmația lui  Nicușor Dan, potrivit căreia o candidatură a lui Traian Băsescu i-ar afecta șansele, fostul președinte a spus: ”Nu ştiu, dar nici doamnei Firea nu-i va fi bine.

ADVERTISEMENT