News

Care este tratamentul zilnic pentru un pacient cu Covid-19 aflat la terapie intensivă

Pagina de Facebook RO Vaccinare, platforma naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, a postat o imagine cu medicamentele administrate zilnic unui pacient aflat la ATI.
12.12.2021 | 15:59
Care este tratamentul zilnic pentru un pacient cu Covid19 aflat la terapie intensiva
ADVERTISEMENT

Autoritățile au recurs la o nouă metodă de a convinge românii să se vaccineze și să evite astfel formele grave de Covid-19.

Pe pagina de Facebook RO Vaccinare a fost postată o fotografie care conține toate medicamentele care îi sunt administrate zilnic unui pacient cu Covid-19 aflat într-o secție de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă medicamentele destinate combaterii bolii, în imagine sunt și alte produse farmaceutice menite să prevină efectele nedorite ale tratamentului.

Medicamentele folosite în tratarea Covid-19

O imagine cât o mie de cuvinte: tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19!

ADVERTISEMENT

Acesta este tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19. Alternativa este simplă și sigură: vaccinarea”, se arată în mesajul care însoțește postarea celor de la RO Vaccinare.

Aceștia anunță că vor posta și o altă imagine, cu medicamentele pe care trebuie să le ia o persoană care a rămas cu sechele după trecerea prin boală.

ADVERTISEMENT

Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare și deces”, se mai spune în postare.

În text, nu sunt date numele medicamentelor, însă în fotografie se pot distinge soluții perfuzabile, fiole de mai multe tipuri și cutii de medicamente.

ADVERTISEMENT

În cazul unor se observă chiar și numele produsului  farmaceutic. Unul dintre ele este Favipiravirul, un antiviral folosit frecvent împotriva Covid-19. În poză apare și Veklury, una dintre denumirile sub care este comercializat remdesivirul, un alt antiviral.

Fluimucilul este destinat să combată insuficiența respiratorie la pacienții cu fibroză pulmonară, iar Fentanyl este un opioid foarte puternic, cu rol analgezic.

În imagine mai poate fi observat Propofolul, un sedativ pentru pacienții care au nevoie de intubare, precum și Omez, folosit de obicei în afecțiunile gastrice.

Levofloxacina este utilizată în afecțiunile pulmonare cronice, la pacienții cu fibroză chistică. Lysthenon este utilizat pentru inducerea rapidă a atoniei musculare, necesară pentru intubarea endotrahială. Și Esmeronul este folosit pentru relaxarea mușchilor, inclusiv a celor respiratori, în timpul intervențiilor chirurgicale.

ADVERTISEMENT