Fotbal intern

Trei momente cruciale în campania de calificare a României U21 la EURO 2019! Meciurile care au decis totul

17.10.2018 | 11:55
Trei momente cruciale in campania de calificare a Romaniei U21 la EURO 2019 Meciurile care au decis totul

Echipa naţională U21 a României merge la EURO 2019, însă în campania de calificare la turneul final din Italia şi San Marino au existat trei momente cruciale. Tricolorii au terminat pe primul loc în Grupa a 8-a, fără să cunoască înfrângerea şi cu o defensivă de fier, care a primit doar patru goluri.

Zece meciuri a jucat echipa naţională a României în campania de calificare la Campionatul European care se va disputa în vara anului viitor, iar două dintre aceste partide au fost cruciale. În plus, la mijlocul preliminariilor, s-a produs şi o modificare pe banca tehnică a selecţionatei U21, după ce Daniel Isăilă a fost înlocuit cu Mirel Rădoi.

Trei momente cruciale în campania de calificare a României U21 la EURO 2019 din Italia şi San Marino

România U21 a trebuit să treacă peste trei momente cruciale în campania de calificare la EURO 2019 din Italia şi San Marino. Primul moment dificil a venit la meciul cu Ţara Galilor, disputat în noiembrie 2017 la Bangor.

Egal cu galezii în nouă oameni

În noiembrie 2017, selecţionata U21 a României juca împotriva Ţării Galilor, iar jucătorii antrenaţi de Daniel Isăilă veneau după trei victorii şi două remize în primele meciuri din Grupa a 8-a. Tricolorii s-au jucat cu ocaziile la Bangor şi puteau să plătească scump pentru acest lucru. După ce Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu au fost aproape să deschidă scorul în prima repriză a meciului de la Bangor, România U21 s-a trezit într-o situaţie dificilă la mijlocul celei de-a doua reprize. În minutul 72, Răzvan Marin a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Nouă minute mai târziu, George Puşcaş vedea cartonaşul roşu după şi-a lovit un adversar cu cotul. Galezii au presat pe finalul partidei, având nevoie de o victorie pentru a nu pierde contactul cu tricolorii, care erau ocupau primul loc în grupă, dar defensiva României şi-a făcut treaba şi meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Daniel Isăilă a plecat de la naţionala U21 după şase meciuri

După şase meciuri din campania de calificare la Campionatul European de tineret din 2019, Daniel Isăilă a plecat de la naţionala U21 a României pentru a prelua formaţia Al Hazem, echipă nou-promovată în prima ligă din Arabia Saudită. Antrenorul de 46 de ani pleca într-un moment în care selecţionata de tineret obţinuse trei victorii şi trei remize în preliminariile pentru EURO 2019.

După două luni de aşteptare, Federaţia Română de Fotbal l-a prezentat pe Mirel Rădoi drept noul selecţioner al naţionalei de tineret. Chiar dacă decizia a fost criticată, Daniel Isăilă a sărit în apărarea fostului internaţional român. Cu patru meciuri până la finalul preliminariilor, Mirel Rădoi a început o muncă asiduă, iar rezultatele s-au văzut în această toamnă. România U21 a obţinut 12 puncte şi calificarea la Campionatul European din 2019.

Ionuţ Radu, eroul din meciul cu Portugalia

Al treilea moment crucial din campania de calificare la Campionatul European de tineret din 2019 a venit în meciul Portugalia – România 1-2, primul al lui Mirel Rădoi la cârma selecţionatei de tineret. După 59 de minute scurse din meciul jucat la Pacos de Ferreira, tricolorii conduceau, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Alexandru Cicâldău şi Andrei Ivan. Când totul mergea spre o victorie lejeră, lucrurile s-au complicat pentru România U21. În minutul 70, Ionuţ Nedelcearu a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaş galben. Un sfert de oră mai târziu, Joao Carvalho a redus din diferenţă şi lusitanii puneau presiune la poarta apărată de Ionuţ Radu.

În decurs de trei minute, Andrei Ivan a primit două cartonaşe galbene şi a fost eliminat, iar România U21 urma să joace în nouă jucători prelungirile. În minutul 90+9, Radu Boboc a comis un fault în careu, iar arbitrul le-a acordat portughezilor o lovitură de la 11 metri. Joao Carvalho a bătut penalty-ul, însă Ionuţ Radu a apărat şi România U21 obţinea toate cele trei puncte. Dacă mijlocaşul lui Nottingham Forest ar fi marcat, Portugalia ar fi avut în prezent 23 de puncte, în timp ce selecţionata antrenată de Mirel Rădoi ar fi avut 22 de puncte şi ar fi mers în barajul pentru calificarea la EURO 2019.

Trei momente cruciale în campania de calificare a României U21 la EURO 2019 din Italia şi San Marino
Trei momente cruciale în campania de calificare a României U21 la EURO 2019 din Italia şi San Marino
Tags: