News

15 victime după un accident în care a fost implicat un autocar în Vaslui. A fost activat planul roșu Update

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în județul Vaslui, după un accident în care a fost implicat un autobuz.
26.11.2023 | 14:09
15 victime dupa un accident in care a fost implicat un autocar in Vaslui A fost activat planul rosu Update
Al doilea accident în care este implicat un autocar. Sursa foto: ISU
ADVERTISEMENT
26-11-2023
12:09

15 victime, ușor accidentate. Planul roșu a fost dezactivat

Reprezentanții ISU Vaslui au transmis că în urma accidentului au rezultat 15 victime în total și că planul roșu a fost dezactivat.

„În urma evaluării medicale, au rezultat 15 victime, conștiente, care vor fi transportate la Spitalul Bârlad, cu diverse traumatisme. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, arată sursa citată.

Autoritățile au precizat că în urma accidentului au rezultat trei victime, însă starea lor nu este una gravă. La locul accidentului se intervenit cu zece ambulanțe, inclusiv pentru descarcerarea victimelor, fiind activat planul roșu de intervenție.

Autocar cu 40 de persoane, implicat în accident

Autoritățile au precizat că a fost implicat într-un accident un autocar în care se aflau 40 de persoane, rezultând trei victime. „Este vorba de un autocar cu 40 de persoane. Sunt trei victime. Nu sunt în stare gravă. Suntem pe plan roșu, intervenim cu peste zece ambulanțe”, a declarat, pentru FANATIK, purtătorul de cuvânt ISU Vaslui, plutonier adjutant Marius Stanciu.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că autoritățile au desfășurat forțe importante pentru intervenția la acest accident. „Se intervine cu patru ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip C1 (Terapie Intensivă Mobilă), o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), patru ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat (PMA), trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare/deblocare, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale de intervenție și comandă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Potrivit acestuia, accidentul rutier s-a produs în zona Sârbi, unde s-a răsturnat autocarul cu 40 de pasageri, trei dintre ei prezentând traumatisme craniene. Începând cu ora 12:09 a fost instituit Planul Roșu de intervenție. „Victimele au ieșit toate singure din autocar”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în apropierea localității Costești, din județul Vaslui, autoritățile declarând planul roșu de intervenție din cauza numărului ridicat de persoane implicate în acest accident. „Pentru gestionarea eficientă și asigurarea asistenței medicale de urgență tuturor persoanelor implicate, la nivelul județului Vaslui a fost activat Planul roșu de intervenție.

La locul evenimentului au fost alocate 5 ambulanțe SMURD, 1 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 echipaje de descarcerare, 1 autospecială de stingere și 1 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică”, se arată într-un comunicat remis de către ISU Vaslui. Județul Vaslui se află sub un cod portocaliu de ninsori și viscol, valabil până duminică, la ora 16.00. Sunt așteptate cantități importante de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Planul roșu, activat și la Ialomița

Este a doua oară când autoritățile activează planul roșu de intervenție în cursul zilei de duminică. La prima oră a dimineții, în jurul orei 05.40, autoritățile au activat planul roșu de intervenție după ce un autocar cu 40 de persoane la bord s-a răsturnat la marginea unui drum din județul Ialomița.

Nici în acest caz nu s-au înregistrat victime, doar o persoană suferind răni ușoare. Și în acest caz, autoritățile au intervenit cu resurse impresionante. Este vorba de „şase echipaje de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, un microbuz şi o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT

În sprijinul salvatorilor au intervenit şi două echipaje SAJ tip B şi un echipaj tip C şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU B-IF”. Planul roșu de intervenție a fost activat o oră mai târziu, la 06.40.

ADVERTISEMENT