News

Tren de marfă, „lovit” de hoți la ieșirea din Portul Constanța. Scurgeri de azotat de amoniu

Un tren de marfă a fost atacat de hoți duminică seara în apropierea Portului Constanța, cauzând scurgeri de o substanță periculoasă.
07.08.2023 | 15:01
Tren de marfa lovit de hoti la iesirea din Portul Constanta Scurgeri de azotat de amoniu
Un tren a fost "atacat" de hoți. Scurgeri de azotat de amoniu. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Un incident desprins parcă din filmele hollywoodiene a avut loc, duminică seara, când un tren de marfă a fost atacat de hoți. Însă ceea ce a făcut situația și mai alarmantă a fost conținutul periculos al trenului, azotatul de amoniu, care a creat riscul unei explozii.

Un tren de marfă, “jefuit” de hoți

Potrivit autorităților, un tren de marfă, înregistrat sub numărul 68408006 și aparținând operatorului PSP CARGO GROUP, a fost atacat de hoți necunoscuți la ieșirea din Portul Constanța. Incidentul a avut loc în seara zilei de 6 august 2023, în jurul orei 20:20.

ADVERTISEMENT

Trenul, compus din nu mai puțin de 36 de vagoane, era încărcat cu uree și se îndrepta către destinația sa, Vințul de Jos, situată în județul Alba. Situația a luat o întorsătură periculoasă atunci când hoții au acționat, oprind trenul pe Firul 1 Port B – Constanța VII.

Potrivit reprezentanților CFR, hoții au reușit să deschidă clapele de descărcare de la vagoanele cu numerele 6, 7, 9 și 11, lăsând să se scurgă aproximativ 80% din conținutul acestora pe gabaritul căii ferate. Cu atât mai alarmantă a devenit situația în contextul în care trenul transporta azotat de amoniu, ceea ce ar putea fi cauza unei explozii.

ADVERTISEMENT

 

Traficul nu a fost afectat

Conductorul trenului a reacționat rapid și a alertat autoritățile prin apel la numărul de urgență 112, astfel încât măsurile de intervenție să fie luate prompt.

Zona în care s-a produs incidentul a fost imediat securizată de către angajații Sucursalei Regionale Constanța a CNCF CFR SA, împreună cu reprezentanți ai Serviciului Regional de Poliție Transporturi Constanța, pentru a preveni sustragerea mărfii descărcate și pentru a evita situații de risc suplimentar.

ADVERTISEMENT

Operatorul PSP CARGO GROUP a fost informat și a fost solicitat să elibereze gabaritul căii ferate pentru a permite reluarea circulației. Din fericire, incidentul nu a avut un impact asupra traficului de trenuri de călători, acestea continuând să circule pe Firul II până la eliberarea completă a Firului I.

“Circulația trenurilor de călători nu este afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanța se desfășoară pe firul II până la eliberarea firului I”, a anunțat CFR Infrastructura Constanța, într-o postare, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În final, după ce gabaritul căii ferate va fi eliberat, trenul va fi dirijat către stația Palas, unde se va lucra la îndepărtarea vagoanelor afectate de furt din componența convoiului.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: