News

Tristețea unui vicepreședinte PNL: ”PSD e singura soluție să rămânem la guvernare”

Virgil Guran susține că liberalii nu-și doresc alianța cu PSD, dar nu au de ales. ”Este necesar să rămânem la guvernare”
02.04.2024 | 16:36
Tristetea unui vicepresedinte PNL PSD e singura solutie sa ramanem la guvernare
Virgil Guran spune ca liberalii stau de nevoie în alianța cu PSD Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele PNL a admis marți că liberalii nu-și doresc să fie în alianță cu PSD dar nu au altă variantă ca să rămână la guvernare și să evite să se întâmple ”lucruri urâte”.

Vicepreședinte PNL: ”PSD e singura soluție să rămânem la guvernare”

Potrivit lui Virgil Guran, ”oamenii trebuie să înțeleagă, așa cum am înțeles și noi, cei care nu ne-am dorit o alianță cu PSD-ul, printre care și eu, că nu există altă soluție”.

ADVERTISEMENT

”În afară de PSD, în momentul de față, nu avem cu cine să ajungem la o înțelegere și la niște lucruri concrete, pentru că am văzut cum se manifestă celelalte partide (…).

Pe dreapta sunt partide, în afară de noi, cu care nu poți să ai un dialog întotdeauna, că n-au diplomația necesară, n-au calmul necesar, pentru a putea să conducem o țară.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ar fi echilibrul și stabilitatea țării în momentul de față, credeți-mă că ar fi mult mai multe discuții și scandaluri între noi.

Bine, o să spună oamenii dar cine vă ține la guvernare, plecați! Vă spun cu maturitate, este necesar să rămânem la guvernare, că dacă nu, se întâmplă lucruri urâte în țara asta, dezechilibre urâte (…).

ADVERTISEMENT

Trebuie să mergem înainte cu PSD-ul, pentru că este singura soluție de guvernare și de stabilitate în momentul de față, dar repet, nu sunt corecți față de noi (…).

O spun așa, cu un nod în gât, nu avem altă soluție, decât o alianță în continuare cu PSD-ul”, a mai declarat senatorul PNL pentru RFI România.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele PNL a mai declarat că liberalii și social-democrații au ajuns la un acord în privința candidaților pentru anumite localități cu primari de la USR.

În urmă cu doar o săptămână, Virgil Guran a declarat că nu este de acord cu candidații independenți susținuți de partide. ”Consider că pe o listă a unor partide ar trebui să fie doar oameni de partid și în anumite funcții de miniștri – la fel, consider că ar trebui să fie și sper ca în viitor să fie doar oameni de partid, pentru că partidele trebuie să își pregătească oameni care să lucreze  conform viziunii partidului”, declara atunci senatorul pentru PS News.

ADVERTISEMENT