News

Virgil Guran, noul vicepreședinte al PNL, dezvăluiri controversate: ”Când începeau primarii să mă întrebe de bani pentru proiecte, puneam lăutarii să cânte, băutură şi uitau” 

Virgil Guran, noul vicepreședinte al PNL, a făcut dezvăluiri controversate din activitatea sa. Politicianul spune că i-a făcut pe primari să uite de cererile de bani pentru proiecte prin lăutari și băutură.
27.05.2022 | 18:12
Virgil Guran noul vicepresedinte al PNL dezvaluiri controversate Cand incepeau primarii sa ma intrebe de bani pentru proiecte puneam lautarii sa cante bautura si uitau
Virgil Guran, declarații controversate din activitatea sa. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

”Când începeau primarii să mă întrebe de bani pentru proiecte, puneam lăutarii să cânte, băutură şi uitau”, a dezvăluit, vineri, Virgil Guran, proaspăt ales vicepreședinte al PNL.

Virgil Guran îi făcea pe primari să uite de banii pentru proiecte prin lăutari și băutură

Liderul liberal a făcut o astfel de mărturisire în fața colegilor de partid, în cadrul Consiliului Național al PNL. Virgil Guran a ținut și să le atragă atenția să nu procedeze asemeni lui.

ADVERTISEMENT

”Va spun ceva, din experienta de presedinte de organizatie la Dambovita, în ultimul timp am cam avut probleme şi le-am rezolvat in felul urmator.

Cand trebuia sa vorbim despre proiecte, ii adunam pe primari, chemam niste lautari asa cum trebuie, bautura, iar cand incepeau sa ma intrebe cum facem cu proiectele, faceam semn, dadeam drumul la lautari si la bautura si ii linisteam, uitau de treaba asta.

ADVERTISEMENT

A mers de vreu doua ori. Apoi m-am gandit, mai, cum sa fac s-o rezolv? SI le ziceam sa ia proiectul de la CNI, il mutam la Anghel Saligny, de la Anghel Saligny il mutam pe AFM, de pe AFM pe POR si asa mai departe, ca pana se iau avizele, pana trece…

Nu se mai poate asa, stimati colegi, trebuie sa facem de asa natura incat lucrurile sa se miste”, a declarat Virgil Guran, la alegerile de la Consiliul Naţional al PNL.

ADVERTISEMENT

Ce le-a transmis Nicolae Ciucă primarilor

La același eveniment, Lucian Bode a fost numit secretar general al liberalilor, iar Dan Motreanu prim-vicepreședinte. A fost prezent și premierul Nicolae Ciucă care a transmis că primarii trebuie să conștientizeze că au multe oportunități la îndemână pentru dezvoltarea de proiecte.

”Primarii cred că au înțeles foarte bine că au la dispoziției un set de instrumente, dacă n-au înțeles noi ne vom strădui săi- facem să conștientizeze oportunitățile care le sunt la îndemână, pentru că ați văzut că platforma respectivă cuprinde toate instrumentele, vorbim de PNRR, vorbim de fondurile de coeziune, vorbim de programul Anghel Saligny. Fiecare dintre primari este obligat să-și încarce  în acea platformă tot ce are ca proiecte și deasemenea să prezinte stadiul în care se regăsește fiecare proiect.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește când pot să demareze concret aceste proiecte, ele sunt în momentul de față în analiză și în funcție de stadiul fiecărui proiect vor începe contractarea nu mai târziu de două săptămâni”, a spus și prim-ministrul.

ADVERTISEMENT