Life

Trucul banal care te scapă de orice pată de pe haine. Un ingredient pe care îl ai în casă face minuni

Știai că există un truc banal care te scapă de orice pată de pe haine? Are la bază un ingredient pe care sigur îl ai în casă.
02.07.2023 | 12:49
Trucul banal care te scapa de orice pata de pe haine Un ingredient pe care il ai in casa face minuni
Trucul banal care te scapă de orice pată de pe haine. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un truc simplu te poate scăpa de orice pată de pe haine. Nu trebuie decât să apelezi al un ingredient banal pe care deja îl ai în casă cu siguranță. Nici cei mai buni detergenți din comerț nu reușesc să facă astfel de minuni.

Trucul banal care te scapă de orice pată de pe haine

Știai că poți scăpa de orice pată de pe haine? Nu e nevoie să cheltui sume exorbitante pe anumite produse din comerț. Un ingredient pe care îl ai deja în casă și care de altfel e foarte ieftin îți va fi de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

Există numeroase trucuri când vine vorba de curățenie, haine și nu numai. Este bine însă să știi cum să le folosești, dar și pe ce ingrediente să te bazezi la nevoie. De această dată, îți prezentăm un truc minune care te scapă de orice pată de pe haine.

Fie că ai vărsat niște suc de fructe, poate niște vin, sau niște ulei, te poți baza pe aspirină. Acest medicament, pe care multe persoane îl au deja în casă face minuni când vine vorba de curățarea hainelor.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci? Nu trebuie decât să pui o aspirină pisată în apă caldă alături de cremă de tartru. Amestecă bine cele trei elemente, apoi pune substanța obținută pe pata care îți dă mari bătăi de cap.

Aceasta trebuie lăsată să acționeze timp de 20 de minute. La final, haina respectivă se spală cu apă caldă. Vei vedea rezultatul rapid și cu siguranță te vei mai baza pe acest truc și a doua oară, având în vedere cât de eficient este.

ADVERTISEMENT

Cum scapi de petele de transpirație de pe haine

Dincolo de aspirina pisată care te scapă de orice pată de pe haine, există și alte trucuri interesante. Te confrunți cu transpirație excesivă, iar hainele tale ajung să fie pătate? Folosește atunci o felie de lămâie.

Freacă zona respectivă de pe haină cu o felie de lămâie, iar apoi pune haina la spălat. Iar dacă ai scăpat niște ceară pe haine, pune o hârtie pe zona afectată, adaugă fierul de călcat încins, fără apă și vei scăpa de ea în câteva secunde.

ADVERTISEMENT

Iar pentru persoanele care se confruntă cu pete de la fond de ten, rimel, ori de ruj pe haine, există alte soluții. Nu trebuie decât să pui cremă de ras pe zona respectivă. Freacă apoi cu o periuță de dinți uzată și pune ulterior haina în mașina de spălat. Rezultatul te va surprinde.

ADVERTISEMENT