Trucul care te ajută să salvezi orhideea dacă s-a ofilit. Toți florarii îl știu și nu ți-l spun niciodată. Dacă floarea nu mai are aceeași bogăție nu te îngrijora pentru că lucrurile se pot remedia mai repede decât crezi.
FANATIK îți spune care este pontul cu care ocrotești orhideea dacă s-a uscat și nu mai are aceeași strălucire ca atunci când ai cumpărat-o din magazin. Grădinarii îl cunosc extrem de bine, dar nu îl divulgă aproape deloc.
Pentru a te bucura din nou de plantă tot ce trebuie să faci este să o îngrijești ca la carte. Ține cont de sfaturile pe care le au florarii și fii atent la nevoile sale și vei vedea cum va înflori și va împrăștia miresme prin casă.
E foarte important să te uiți la rădăcinile ei care trebuie să fie neapărat sănătoase. Scoate planta cu mare grijă din ghiveci și examinează-le. Dacă unele sunt moi și maro, înseamnă că sunt putrezite și trebuie îndepărtate.
Taie părțile afectate și lasă rădăcinile să se usuce înainte de a replanta orhideea în ghiveci. Stratul de pământ se înlocuiește, nu se mai folosește cel vechi. Apa joacă un rol major, de aceea nu trebuie exagerat în cazul acestei flori.
Udatul excesiv duce la putrezirea rădăcinilor și automat apar primele semne de ofilire. Sistemul de drenaj trebuie să fie unul bun care să permită excesului de lichid să se scurgă din ghiveci. Planta nu trebuie să băltească în apă.
Un alt sfat pe care nu trebuie să-l treci cu vederea pentru a avea o orhidee frumoasă constă în lumina potrivită. Aceste flori adoră lumina, însă nu trebuie să fie expuse direct la razele puternice ale soarelui. Dacă frunzele se ard sau se înroșesc, atunci e nevoie de un loc mai putin luminos.
Temperatura din locuință trebuie să fie moderată, în timp ce umiditatea trebuie să fie ridicată. Specialiștii spun că orhideea nu trebuie să suporte schimbări bruște și de asemenea, indicat ar fi să fie protejată de curentul de aur.
De asemenea, floarea are nevoie de nutrienți pentru a crește sănătos și pentru a înflori. Se folosește un îngrășământ special care se aplică cu moderație și ținându-se cont de instrucțiunile de pe ambalaj. Excesul poate provoca arderea rădăcinilor.
În plus, orhideea trebuie să fie protejată împotriva dăunătorilor. Planta se verifică atent pentru a se depista la timp eventualele semne ale prezenței acestora, cum ar fi insecte sau acarieni. Cumpără produse de protecție potrivite pentru orhidee.