Life

De ce moare orhideea când îi schimbi ghiveciul. Ce trebuie să folosești, de fapt, ca să înflorească spectaculos

Cauza din care moare orhideea, atunci când îi schimbi ghiveciul. Cum o poți face să înflorească. Iată ce trebuie să folosești.
01.04.2023 | 08:25
De ce moare orhideea cand ii schimbi ghiveciul Ce trebuie sa folosesti de fapt ca sa infloreasca spectaculos
Trucuri pentru întreținerea orhideii. Sursa foto: Agrointeligența
ADVERTISEMENT

Orhideea este una dintre cele mai frumoase plante și are nevoie de o îngrijire specială. Se spune că are numeroase proprietăți, de eliminare a aerului toxic, dintr-o locuință sau de ameliorare a stresului. Pentru a fi tot timpul activă și utilă la casa omului, în același timp, orhideea trebuie întreținută într-un anumit mod.

Cum să îngrijești o orhidee. Cauza din care moare când îi schimbi ghiveciul

Pe lângă faptul că orhideea, la fel ca toate celelalte plante, are nevoie de apă, la un anumit interval, când vezi că pământul i s-a uscat prea mult sau i-a scăzut, trebuie să-i schimbi ghiveciul. Acest proces nu se face oricum, deoarece contează dimensiunea vasului unde este depozitată.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în îngrijirea plantelor au constatat de-a lungul timpului că ghiveciul are un rol important în dezvoltarea unei flori. Pe lângă faptul că în acesta cresc rădăcinile, cultivatorii greșesc atunci când aleg un ghiveci prea mare sau unul cu o capacitate foarte mică.

Floarea se poate îmbolnăvi dacă este pusă dintr-un ghiveci mic, într-unul mare. În cele mici, creșterea este una uniformă. Se formează rădăcini noi și are loc înflorirea. Dincolo de acestea, planta are nevoie și de îngrășământ ca să poată fi mereu vie.

ADVERTISEMENT

Îngrășământ natural pentru îngrijirea florilor. Îl poți prepara acasă

Cel mai bun îngrășământ ar fi cel cu zahăr. Grădinarii cu experiență îl utilizează de fiecare dată, de aceea au orhidei, și nu numai, spectaculoase. Atenție, depășirea dozei de zahăr are un efect negativ. Planta se poate deteriora foarte rapid.

Îngrășământul cu zahăr se bazează, de fapt, pe o soluție preparată acasă, din zahăr sau din glucoză. Ce poți face este să dizolvi o linguriță de zahăr într-un litru de apă sau 1 ml de glucoză la 1 litru de apă. Compoziția se toarnă în solul florii.

ADVERTISEMENT

Alți grădinari apelează la îngrășământul pe bază de drojdie. La fel, la un 1 litru de apă, se dizolvă o linguriță de drojdie, dar și una de zahăr. Apoi, soluția se lasă pentru 30 de minute într-un loc unde este mai cald, astfel încât microorganismele să aibă o viață activă.

Următorul pas este să uzi florile astfel încât pe 1 kilogram de sol să se aplice 70 de ml de îngrășământ. Cel mai bine ar funcționa compoziția formată din zahăr-drojdie. Acest ingredient din urmă contribuie foarte rapid la creșterea plantelor.

ADVERTISEMENT

Grădinarii consideră că drojdia hrănește excelent puieții slabi sau întărește plantele. Totodată, substanțele organice sunt procesate în mod accelerat într-un sol. Astfel, se eliberează nutrienții ce sunt ușor absorbiți de către răsaduri. Acest lucru se întâmplă și într-un ghiveci.

ADVERTISEMENT
Tags: