Life

Trucul pe care e bine să-l știe orice utilizator de iPhone. Cum deblochezi telefonul cu Face ID dacă ai ochelari de soare

Trucul pe care e bine să-l știe orice utilizator de iPhone poate rezolva o mare problemă. Știai că poți să deblochezi telefonul cu Face ID dacă ai ochelari de soare?
24.04.2024 | 10:33
Trucul pe care e bine sal stie orice utilizator de iPhone Cum deblochezi telefonul cu Face ID daca ai ochelari de soare
Trucul pe care e bine să-l știe orice utilizator de iPhone. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ești utilizator de iPhone, atunci trebuie să știi și tu acest truc genial. Poate și s-a întâmplat să vrei să deblochezi telefonul rapid, dar din cauza ochelarilor de soare, Face ID nu a funcționat.

Trucul pe care e bine să-l știe orice utilizator de iPhone

Într-o postare pe Reddit, un utilizator a cerut ajutorul altor persoane. Se pare că din cauza ochelarilor de soare, poate fi dificilă deblocarea telefonului. Acest lucru nu este însă imposibil.

ADVERTISEMENT

„Merg adesea cu bicicleta cu ochelari de soare. Când dau cu swipe-ul în sus, Face ID începe să încerce să mă recunoască și continuă timp de cinci secunde întregi înainte de a renunța, permițându-mi să introduc codul PIN”, a fost postarea publicată de un utilizator de iPhone.

Acesta a întrebat dacă nu există vreo posibilitate în care o persoană care poartă ochelari de soare să poată să evite aceste reîncercări și să poată debloca telefonul mai repede.

ADVERTISEMENT

Și se pare că într-adevăr, există o modalitate extrem de ușoară de a trece direct la codul PIN. Orice utilizator de iPhone trebuie să o știe, pentru că poate fi de mare ajutor în astfel de situații.

„Poți să glisezi în sus și să apeși pe textul “Face ID” din mijlocul ecranului pentru a ajunge direct la PIN. Nu știu de ce acest lucru este atât de neintuitiv, dar este acolo”, a fost unul dintre răspunsuri.

ADVERTISEMENT

Cum deblochezi telefonul cu Face ID dacă ai ochelari de soare

Cu alte cuvinte, dacă apeși în altă parte pe ecran, nu va funcționa. Pe de altă parte, dacă atingi direct pe textul Face ID, vei trece direct la introducerea codului PIN. Și o mulțime de utilizatori de iPhone au fost încântați de acest truc.

Se pare că această problemă este destul de des întâlnită și poate da mari bătăi de cap multor persoane. Cu acest truc însă, lucrurile devin mai simple și nu mai e nevoie ca un utilizator de iPhone să piardă timpul.

ADVERTISEMENT

Iar un alt truc care merită cunoscut este setarea Alternative Appearance (aspect alternativ) a Face ID. Apple scrie că această funcție este de mare ajutor celor care au o înfățișare diferită, conform The Sun.

„Pentru majoritatea utilizatorilor, Face ID va învăța continuu pe măsură ce se schimbă. Dacă aveți o înfățișare care poate arăta foarte diferit, puteți configura o înfățișare alternativă astfel încât Face ID să vă recunoască în continuare”, precizează Apple.

ADVERTISEMENT