ADVERTISEMENT
News

Turiștii medicali români vor putea merge în Turcia. Ce prevede noul plan anunțat de Ankara

Autor: Narcis Roșioru | 17.05.2020 | 13:18
Turiștii medicali români vor putea merge în Turcia. Ce prevede noul plan anunțat de Ankara
Turiștii medicali români vor putea merge în Turcia. Ce prevede noul plan anunțat de Ankara. Sursa foto: Hepta.ro

Turiștii medicali români pot merge în vacanță în Turcia, după ce autoritățile de aici au inclus țara noastră pe lista celor care au voie să trimită călători către această destinație.

ADVERTISEMENT

Turiștii medicali români vor putea merge în Turcia

Turcia a decis că turiștii medicali români pot veni aici la tratament și au inclus țara noastră pe o listă cu 31 de state de unde pot veni pacienți, potrivit Adevărul.

Autoritățile de la Ankara au decis să reia serviciile medicale pentru oaspeţii străini din 31 de ţări începând de miercuri, 20 mai, în timp ce hotelurile din Antalya au început deja pregătirile pentru noul sezon estival.

ADVERTISEMENT

Ministerul turc al Sănătăţii a anunțat că a pus la punct directivele referitoare la modalitatea de intrare în ţară, tratare şi externare a pacienţilor şi însoţitorilor lor neinfectaţi.

Astfel, guvernul turc a realizat o listă cu 31 de state ce pot trimite oameni pentru tratament, printre care se numără Marea Britanie, Germania, Irak şi Rusia, dar și România şi Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Ce reguli trebuie să respecte pacienții

Pacienţii care vin la tratament în Turcia vor trebui să se înregistreze şi să primească aprobare, înainte de a intra în țară, de la agenţia pentru turism medical din cadrul Ministerului Sănătăţii din Turcia (Serviciile medicale internaţionale MedicaTrust, USHAŞ).

Turiștii medicali vor putea intra în Turcia însoțiți de maximum doi însoţitori și nu vor putea fi cazaţi în altă parte decât în spitalele desemnate.

ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Ankara au început deja să relaxeze restricțiile impuse până acum și a anunțat revenirea la o „nouă normalitate” în iulie.

Între timp, ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus din Turcia arată aproximativ 146.000 de cazuri și 4.000 de decese.

ADVERTISEMENT

Turcia speră să relanseze cât mai curând sectorul turismului, care a generat anul trecut venituri de 34,5 miliarde de dolari, lucrând la un plan ce vizează atragerea fluxurilor de turişti începând cu sfârşitul lunii mai.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!