Fotbal international

TVR negociază achiziționarea unui pachet de 200 de meciuri! Ce competiții sunt vizate

04.02.2019 | 12:49
Consiliul de Administrației al TVR a aprobat începerea negocierilor pentru achiziționarea unui pachet de 200 de meciuri de fotbal

Consiliul de Administrației al TVR a aprobat începerea negocierilor cu firma CAAEleven pentru achiziționarea unui pachet de 200 de meciuri de fotbal. Țintele postului public de televiziune sunt meciurile de la Euro 2020, din Liga Națiunilor, din preliminariile CM 2022 și toate rezumatele partidelor din preliminarii și din Liga Națiunilor.

Site-ul hdsatelite.com a anunțat că a fost aprobată și începerea demersurilor pentru obţinerea unei scrisori de garanţie bancară. În acest sens, negocierile vor fi purtate de mai mulți directori din cadrul TVR, printre care și Dragoş Bocanaciu, coordonator cu atribuţii de director în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive.

TVR negociază achiziționarea unui pachet de 200 de meciuri

În schimb, în pachetul cu cele 200 de meciuri pentru care negociază TVR nu sunt incluse și partidele echipei naționale a României, drepturile pentru aceste întâlniri fiind deținute de alte posturi de televiziune. O altă decizie a Consiliului de Administrație este ca TVR 1 să treacă din post informativ într-un un canal generalist.

Turneul final al Campionatului European din 2020 se va disputa în perioada 12 iunie – 12 iulie în mai multe orașe de pe bătrânul continent, printre acestea aflându-se și Bucureștiul. Arena Națională din Capitală va găzdui trei meciuri din faza grupelor și unul din optimile de finală.

Arena Națională va găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020
Arena Națională va găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020

Echipa națională a României se află într-o grupă foarte grea în preliminariile Euro 2020, urmând să se lupte pentru calificarea cu reprezentativele Spaniei, Suediei, Norvegiei, Insulelor Feroe şi Maltei. ”Tricolorii” vor debuta în această campanie la 23 martie, de la ora 19:00, în deplasare cu selecționata Suediei, și vor încheia preliminariile la 18 noiembrie, tot în deplasare, cu formația Spaniei. Elevii lui Cosmin Contra se poate califica la turneul final dacă vom termina pe unul din primele două locuri din grupa preliminară, sau dacă Serbia se califică din grupă şi noi vom câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor, în care am merge în locul lor.

Tags: