News

Ucraina se teme că ar putea fi atacată din nou de Rusia, după începerea exercițiilor militare din vecinătatea sa

Rusia începe exercițiile militare în apropierea Ucrainei. Au fost mobilizați 10.000 de soldați în șase regiuni, iar ucrainenii se tem că țara lor ar putea fi atacată din nou.
01.12.2021 | 14:52
Ucraina se teme ca ar putea fi atacata din nou de Rusia dupa inceperea exercitiilor militare din vecinatatea sa
ADVERTISEMENT

Ucraina și-a arătat îngrijorarea față de faptul că Rusia ar putea să o atace din nou, după ce, miercuri, țara condusă de Vladimir Putin a anunțat că a început exercițiile militare de iarnă, iar unele dintre ele se desfășoară în apropiere de Ucraina.

Mai precis, aceste exerciții desfășurate de militarii ruși se vor desfășura în districtul sudic, în șase regiuni diferite și ele vor avea loc pe 30 de terenuri de antrenament.

ADVERTISEMENT

Rusia a mobilizat 10.000 de militari

Sunt 10.000 de militari care au fost mobilizați pentru aceste exerciții, iar Ucraina și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la prezența acestora în vecinătatea sa.

De altfel, chiar și NATO și-a arătat preocuparea față de această situație, dar Rusia neagă că scopul acestor exerciții ar putea duce la un atac asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, rușii au transmis că aceste afirmații sunt nefondate și că prezența trupelor sale militare poate fi făcută oriunde pe teritoriul său, acesta fiind un drept pe care îl are.

De asemenea, chiar Rusia a acuzat Ucraina că formează trupe militare și a organizat aceste exerciții în apropierea sa drept răspuns.

ADVERTISEMENT

„Armata ucraineană își consolidează forța militară, aducând echipamente și personal”, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, transmite Reuters.

Liderii NATO au transmis Rusiei să nu atace Ucraina

Chiar liderii NATO au avertizat Rusia să nu atace din nou Ucraina, deoarece sancțiunile vor fi dure, iar răspunsul a venit imediat de la președintele Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

„Va fi un preț mare de plătit pentru Rusia dacă va folosi din nou forța împotriva independenței Ucrainei”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 „Trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău”, a mai spus Stoltenberg.

Președintele rus a spus că dacă NATO va aduce rachete pe teritoriul ucrainean, țara sa va trebui să răspundă, el precizând că rachetele pot lovi Moscova în mai puțin de zece minute.

“Dacă pe teritoriul Ucrainei apar un fel de sisteme de lovitură, timpul de zbor către Moscova va fi de 7-10 minute, iar de cinci minute în cazul unei arme hipersonice.

Ce trebuie să facem într-un astfel de scenariu? Va trebui să creăm apoi ceva similar în raport cu cei care ne amenință în acest fel. Și putem face asta acum”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: