News

Ucraineni jefuiți de interlopul Fane Căpățână. Bărbatul s-a dat drept polițist și le-a luat toți banii

Fane Căpățână a furat aproape patru mii de euro de la un grup de ucraineni. Interlopul s-a dat drept polițist de la Antidrog.
01.02.2024 | 11:03
Ucraineni jefuiti de interlopul Fane Capatana Barbatul sa dat drept politist si lea luat toti banii
Interlopul Fane Căpățână a furat aproape patru mii de euro de la un grup de ucraineni și s-a dat drept polițist de la Antidrog. Sursa foto: Captură video / YouTube / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Interlopul Fane Căpățână „lovește” din nou. De data aceasta i-a lăsat lefteri pe mai mulți ucraineni, dându-se drept polițist de la Antidrog.  Bărbatul în vârstă de 55 de ani din Bucureşti a fost prins de poliţişti și riscă din nou ani grei de închisoare, întrucât nu este prima dată când recurge la o astfel de metodă.

Ucraineni jefuiți de Fane Căpățână

Interlopul ar fi acționat în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, când, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, bărbatul a oprit în trafic o mașină o maşină în care se aflau mai mulți ucraineni.

ADVERTISEMENT

Fane Căpățână s-a dat drept poliţist de la serviciul Antidrog și a început să-i percheziționeze pe oameni, iar între timp le-a luat portofelele de unde a furat suma de 3.800 de euro.

Totul s-a întâmplat pe drumul din Buzău către Ploiești. Cetățenii ucrainenii au sesizat imediat autoritățile prin numărul de urgență 112, iar polițiștii au pornit imediat pe urma lui.

ADVERTISEMENT

„Ieri, 31 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale.

În noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 01,00, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un cetăţean străin cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 1B – E577, din direcţia Buzău către Ploieşti, la ieşire din municipiul Buzău a fost oprit în trafic de către un bărbat.

ADVERTISEMENT

Acesta, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât şi pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanţilor maşinii 3.800 de euro”, a transmis IPJ Buzău.

Cum a fost prins interlopul

După primirea sesizării, oamenii legii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, l-au prins pe interlop în apropiere de zona unde locuia. Polițiștii au descoperit că era un bărbat cu un istoric vast de infracțiuni, care le mai trecuse pragul.

ADVERTISEMENT

„Acesta a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale. În urma materialului probator administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentat Parchetului, cu propuneri legale”, a mai adăugat IPJ Buzău.

Fane Căpăţână, pe numele său din buletin, Ștefan Dinu, nu este la prima batere de acest fel. În anul 2023, acesta s-a dat polițist și l-a controlat pe un muncitor din Sri Lanka în faţa unui magazin din Sectorul 4 al Capitalei. Căpățână i-a luat omului 2.500 de lei buzunare. El a fost atunci arestat preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: