News

Interlopul Fane Căpăţână a fost arestat. S-a dat drept poliţist şi i-a furat portofelul unui muncitor din Sri Lanka

Fane Căpăţână umbla prin Bucureşti cu girofar, dându-se drept poliţist şi percheziţiona oamenii. Interlopul a fost prins şi arestat
14.12.2022 | 12:43
Interlopul Fane Capatana a fost arestat Sa dat drept politist si ia furat portofelul unui muncitor din Sri Lanka
Imagine de la descinderea la locuinţa lui Fane Căpăţână
ADVERTISEMENT

Interlopul Fane Căpăţână a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzaţia că s-a îmbrăcat în poliţist şi a jefuit un cetăţean străin, aflat în faţa unui magazin din Sectorul 4 al Capitalei.

Fane Căpăţână avea şi un girofar în maşină

Poliţiei Capitalei a anunţat că poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale Sector 4 au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Capitală, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune.

ADVERTISEMENT

Acţiunea oamenilor legii vine după ce, pe 13 noiembrie, Secţia 26 Poliţie a fost sesizată de către un cetăţean străin cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce se afla în faţa unui magazin din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este poliţist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.

Cetăţeanul străin păgubit este un muncitor din Sri Lanka, aflat în România cu forme legale.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 4, iar din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu antecedente de natură infracţională.

ADVERTISEMENT

Surse judiciare au confirmat că falsul poliţist este cunoscutul interlop Fane Căpăţână. pe nume. Acesta i-a prezentat cetăţeanului sri-lankez o legitimație falsă de poliţist și i-a spus că trebuie sa îi facă un control corporal și banii pe care i-a găsit i-a confiscat.

În urma percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia au fost identificate şi ridicate mai multe probe cum că acesta s-ar fi dat drept poliţist, uzurpând calităţi oficiale. De asemenea, a fost efectuată o percheziţie a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracţiunii, fiind identificat şi ridicat un dispozitiv tip girofar.

ADVERTISEMENT

Fane Căpăţână a fost condus marţi la audieri, iar miercuri a fost arestat pentru 30 de zile.