Sport

Ucrainenii și-au adus aminte de vremurile în care Mircea Lucescu o antrena pe Șahtior: „Brazilienii au început să apară în haite!”

Presa din Ucraina consideră că Șahtior ar trebui reconstruită după modelul impus de Mircea Lucescu, care a pregătit formația din Donețk timp de 12 ani.
21.04.2022 | 09:52
Ucrainenii siau adus aminte de vremurile in care Mircea Lucescu o antrena pe Sahtior Brazilienii au inceput sa apara in haite
Mircea Lucescu i-a surprins din nou pe jucătorii lui de la Dinamo Kiev. A organizat o masă de Paște alături de familiile acestora
ADVERTISEMENT

Șahtior Donețk este grav afectată de războiul din Ucraina. Baza sportivă a formației ucrainene a fost lovită de mai multe rachete trimise de ruși.

Ucrainenii și-au adus aminte de vremurile în care Mircea Lucescu o antrena pe Șahtior

Publicația Sport.ua a scris despre faptul că Șahtior ar trebui să înceapă reconstrucția plecând de la modelul impus de Mircea Lucescu. Mai exact, să se axeze pe transferul de fotbaliști brazilieni.

ADVERTISEMENT

Primul fotbalist brazilian, care a semnat cu Șahtior, a fost Brandao, în 2002. Odată cu venirea lui Mircea Lucescu la echipă, în 2004, „brazilienii au început să apară în haite la Șahtior”. Această strategie s-a dovedit una de succes, având în vedere că Șahtior a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, șase Cupe ale Ucrainei, șapte Supercupe ale Ucrainei și o Cupă UEFA în cei 12 ani în care Mircea Lucescu a fost antrenor principal.

„Războiul la scară largă declanșat de invazia militară a Rusiei, pe 24 februarie, a schimbat complet viața întregii Ucraine. Fotbalul a trecut acum mult în plan secund și nu se știe încă când și dacă se va întoarce pe tărâmul propriu”, scrie publicația citată.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu cere ca fotbalul să nu se oprească în vreme de război

Recent, Mircea Lucescu a declarat faptul că fotbalul din Ucraina trebuie să continue, sub o formă sau alta, chiar și în vreme de război.

„Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de război, deși campionatul este întrerupt și până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni.

ADVERTISEMENT

În orașele asediate de ruși sunt oameni care mor ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire și electricitate.

Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc și revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând.

ADVERTISEMENT

Sportul îi ține pe oameni împreună în cele mai întunecate momente și pune în legătură pe cei din afara Ucrainei cu cei din interior care luptă pentru libertate”, a spus, recent, Mircea Lucescu, pentru Corriere dello Sport.

ADVERTISEMENT