Fotbal international

UEFA a deschis anchetă după meciul FCSB – Hajduk Split. Ce acuzaţii aduce forul european şi ce riscă FCSB

20.08.2018 | 20:52
UEFA a deschis ancheta dupa meciul FCSB  Hajduk Split Ce acuzatii aduce forul european si ce risca FCSB

UEFA nu glumeşte în cazul incidentelor care au loc pe stadioane la meciurile din cupele europene şi a anunţat că a deschis o anchetă în acest sens după cele petrecute la meciul FCSB – Hajduk Split. La meciul retur de la Bucureşti, pe Arena Naţională, fanii bucureşteni şi-au dat în petec în mai multe rânduri, cu toate avertismentele emise de crainicul stadionului şi acum cei care pot suporta consecinţele sunt jucătorii pregătiţi de Nicolae Dică.

Potrivit site-ul oficial al forului continental, FCSB va fi anchetată pentru următoarele fapte: aruncarea de obiecte în teren, folosirea de materiale pirotehnice, pătrunderea suporterilor pe suprafaţa de joc, organizare deficitară. Cazul va fi judecat pe 31 august, la o zi după returul cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League. Ceea ce înseamnă că eventualele sancţiuni ar urma să intre în vigoare abia după ce va avea loc returul cu Rapid Viena. Cea mai probabilă sancţiune ar fi ca FCSB să joace, în caz de calificare, primul meci din grupe de pe teren propriu cu porţile închise, fără spectatori, sau pe teren neutru. Există şi varianta superoptimistă, aceea a unei amenzi între 25.000 şi 40.000 de euro, dar pare cea mai puţin probabilă.

UEFA a deschis anchetă după meciul FCSB – Hajduk Split. Agravantă a fost lovirea lui Nedelcu

Suporterii roş-albaştrilor parcă ar fi fost adversarii propriei echipe, pentru  că este greu de explicat momentul lovirii lui Dragoş Nedelcu, adică un jucător de la FCSB, cu un obiect aruncat din tribune, fază în urma căruia abia intrat pe terenul fostul jucător de la Viitorul Constanţa a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a reintrat după ce i s-a aplicat un bandaj pe nas, pentru că obiectul aruncat din tribună i-a spart nasul. Cu toate că jucătorii de la FCSB au încercat să îndepărteze obiectul din teren incidentul  a fost consemnat de arbitrul partidei în foaia de joc şi constituie element agravant în luarea deciziei de către forul european.

UEFA a deschis anchetă după meciul FCSB - Hajduk Split. Patru capete de acuzare, în frunte cu lovireea din tribune a lui Nedelcu
UEFA a deschis anchetă după meciul FCSB – Hajduk Split. Patru capete de acuzare

Pentru FCSB este evident că în acest moment tot ceea ce contează este calificarea în grupele Europa League şi pentru ca şansele la calificare să sporească jucătorii sunt conştienţi că un un rezultat bun la Viena, în turul play-off-ului, în faţa celei mai iubite din Austria, Rapid, ar uşura mult drumul echipei lui Nicolae Dică. Abia după ce va reuşi intrarea în grupe va apărea şi problema unei eventuale suspendări a terenului propriu, care ar afecta atât încasările, dar şi parcursul în grupe, pentru că un rezultat negativ acasă atârnă greu în economia grupei.

Principalul finanţator al FCSB, Gigi Becali, nu se declară îngrijorat de posibila suspendare, spunând că “despre acest lucru are rost să vorbim abia după ce am reuşit să trecem de Rapid Viena. Până atunci nu îşi are rostul şi oricum noi nu avem ce face, pentru că astfel de lucruri există şi nu ai ce să faci”. Becali cere echipei maximă concentrare la Viena, pentru că este foarte important pentru FCSB să poată juca în grupele Europa League. Este un obiectiv pe care Becali îl vrea neapărat realizat, pentru că Rapid Viena este o echipă bună, dar care poate fi eliminată cu un joc bun.