Fotbal international

UEFA pregătește noi schimbări. Adio regula golului marcat în deplasare?!

24.09.2018 | 13:10
UEFA pregateste noi schimbari Adio regula golului marcat in deplasare

Jose Mourinho și Arsene Wenger sunt doar 2 dintre marii antrenori ai Europei care au cerut schimbarea regulii golului marcat în deplasare. Portughezul susține că în fotbalul modern nu mai este atât de greu să înscrii pe terenul altor echipe. Directorul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, a declarat că forul european urmează să ia în discuție solicitarea tehnicienilor și nu a exclus posibilitatea revizurii acestei reguli în fotbal.

“Antrenorii sunt de părere că nu mai este atât de dificil să dai goluri în deplasare cum era mai demult, deci consideră că regula ar trebui revizuită, așa că exact asta vom face. Ei spun că fotbalul s-a schimbat, iar golurile marcate în deplasare nu mai cântăresc atât de mult în economia unei calificări, spre deosebire de momentul în care a fost introdusă această regulă”, a declarat Giorgio Marchetti.

UEFA pregătește noi schimbări. Ne luăm adio de la regula golului marcat în deplasare?!

Regula golului marcat în deplasare a fost introdusă pentru prima dată în anul 1965 și a înlocuit regulile existente la vremea respectivă: jocul unui meci în plus pe teren neutru sau datul cu banul. În anii ’60, deplasările pentru meciurile din cupele europene erau foarte solicitante și se făceau de multe ori în condiții vitrege. Antrenorii marilor cluburi din Europa consideră că deplasările nu mai sunt atât de dificile acum, iar multe echipe profită de regula golului marcat în deplasare și joacă la sigur în meciurile de pe teren propriu.

Tags: