News

Ultimele imagini cu Liviu Dragnea în libertate! Cum a fost așteptat acesta la Penitenciarul Rahova

27.05.2019 | 17:28
Ultimele imagini cu Liviu Dragnea in libertate Cum a fost asteptat acesta la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Teleorman. Dragnea va sta trei ani și jumătate în pușcărie, conform sentinței date de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. La intrarea în penitenciar, acesta a fost huiuduit copios de protestatari veniți la fața locului. Dragnea nu a coborât din mașina cu care era adus și nu a oferit nicio reacție.

Ultimele imagini cu Liviu Dragnea în libertate

Președintele PSD nu a fost prezent astăzi la Înalta Curte pentru a afla sentința, ci a fost doar reprezentat de avocații săi. Liderul PSD a aflat că va face închisoare de acasă, cel mai probabil de la avocatul său sau de la televizor. Condamnarea lui Liviu Dragnea lasă PSD fără președinte și se pare că Viorica Dăncilă îi va urma la conducere. Social-democrații vor organiza un CEx marți, unde se va stabili ce pași va urma partidul.

Condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea vine la o zi după alegerile europarlamentare, pierdute de PSD. Totodată, această condamnare vine și în contextul în care referendumul pe justiție a trecut, întrunind pragul necesar validării. Rămâne de văzut cum se va mobiliza PSD după aceste lovituri.

Liviu Dragnea a ajuns în arestul din Rahova foto: captura antena 3

Dragnea, cel mai probabil coleg de cameră cu Radu Mazăre

Întrebat aseară dacă și-a făcut bagajele, în cazul condamnării, deja fostul președinte al PSD a spus că nu, dar că a avut zile și mai bune. În locul lui Dragnea se va da o bătălie mare în partidul de la guvernare și, cel mai probabil, Viorica Dăncilă va fi cea care va conduce partidul în continuare.

Liviu Dragnea va fi dus la Penitenciarul Rahova unde este posibil să fie coleg de celulă chiar cu Radu Mazăre, cel care a fost adus în țară înainte de alegeri din Madagascar printr-o procedură rapidă de extrădare.