Life

Umilință totală pentru un român în Germania. Ce a pățit bărbatul: ”Dacă spuneați că sunteți unguri nu v-aș fi stresat atâta”

Batjocură uriașă pentru un român stabilit în Germania. Ce i s-a întâmplat și de ce a rămas cu un gust amar după experiență.
05.01.2024 | 13:10
Umilinta totala pentru un roman in Germania Ce a patit barbatul Daca spuneati ca sunteti unguri nu vas fi stresat atata
Batjocură uriașă pentru un român stabilit în Germania. Ce i s-a întâmplat și de ce a rămas cu un gust amar după experiență. Sursa foto: freepik / Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Umilință totală pentru un român în Germania. Ce a pățit bărbatul. „Dacă spuneați că sunteți unguri nu v-aș fi stresat atâta”, este o mică parte din mărturia acestuia, care nu a reușit să aibă dreptul la replică în fața interlocutorului său.

Batjocură uriașă pentru un român stabilit în Germania. Ce i s-a întâmplat și de ce a rămas cu un gust amar după experiență

Batjocură uriașă pentru un român stabilit în Germania. Ce i s-a întâmplat și de ce a rămas cu un gust amar după experiență. Cetățeanul care trăiește în Munchen a primit o replică usturătoare când a mers la birourile Direcției de Evidență a Populației.

ADVERTISEMENT

A mers să anunțe că partenera sa de viață se va muta în casa lui, însă a avut parte de un moment cu totul neașteptat când a dezvăluit de unde este originar. Funcționarul de la ghișeu l-a etichetat pentru că vine din Timișoara.

Orașul este cunoscut pentru ungurii care locuiesc aici, românul precizând că nemții nu îi agrează deloc pe aceștia. Mai mult, reacția pe care a primit-o a fost una care l-a luat prin surprindere și căreia nu i-a putut răspunde.

ADVERTISEMENT

„Nu voi uita niciodată imaginea birocratului român, a funcționarului urâcios pe care parcă îl deranjezi atunci când i te adresezi și care îți răspunde în doi peri. Și până de curând nu credeam că există funcționari mai antipatici.

Ei bine, am aflat acum că da, există! Și trăiesc în Germania. În momentul în care a aflat că suntem din Timișoara, neamțului i s-a luminat fața. Dar nu de dragul Timișoarei sau dintr-o simpatie subită pentru români.

ADVERTISEMENT

«A, Temesvár, Transilvania (n.r.- Temesvár e numele unguresc al Timișoarei). De ce n-ați spus că sunteți unguri, nu vă mai stresam atâta», a zis omul, după care a continuat convins că suntem unguri, fără să ne dea timp să-i răspundem:

«Credeam să sunteți români, dar știu că în Temesvár sunteți voi și germanii noștri, oameni serioși. Nu mai scăpăm de ei, aici nu ne plac deloc românii și turcii, dar n-avem ce să le facem că ne trebuie forță de muncă.

ADVERTISEMENT

De-ar fi după mine…», a zis el, dar nu l-am lăsat să continue, ci i-am spus pe tonul cel mai sec, deși îmi venea să țip la el: «Știți, de fapt chiar suntem români»”, a povestit românul, notează Adevărul.

Răceala funcționarului din Germania, un mare semn de întrebare

Răceala funcționarului din Germania i-a lăsat bărbatului român un mare semn de întrebare după ce a fost umilit, mai ales că acesta a refuzat să îl ajute cu actele necesare și a preferat să paseze dosarul la un alt coleg pentru alte formalități.

În prezent, bărbatul se gândește foarte serios dacă mai este cazul să rămână în străinătate sau să se întoarcă în țara natală, unde funcționarii indiferenți măcar nu îl umilesc pentru naționalitatea din care face parte.

ADVERTISEMENT