Life

Un actor român a murit la doar 54 de ani. Rareș Ioan Stoica jucase în zeci de spectacole

Un artist român s-a stins din viața la numai 54 de ani. Rareș Ioan Stoica a fost pe scena teatrului Nottara peste 25 de ani.
29.12.2023 | 10:00
Un actor roman a murit la doar 54 de ani Rares Ioan Stoica jucase in zeci de spectacole
Un artist român s-a stins din viața la numai 54 de ani. Rareș Ioan Stoica a fost pe scena teatrului Nottara peste 25 de ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Un actor român a murit la doar 54 de ani. Rareș Ioan Stoica jucase în zeci de spectacole. Cauza morții nu a fost făcută publică până în aceste momente, însă foarte multe persoane apropiate spun că bărbatul nu era bine de câțiva ani.

Un artist român s-a stins din viața la numai 54 de ani. Rareș Ioan Stoica a fost pe scena teatrului Nottara peste 25 de ani

Un artist român s-a stins din viața la numai 54 de ani. Rareș Ioan Stoica a fost pe scena teatrului Nottara peste 25 de ani. Regretatul actor a murit pe 27 decembrie și urmează să fie condus pe ultimul drum în orașul natal, Iași.

ADVERTISEMENT

Înmormântarea va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, 30 decembrie. Sicriul cu trupul neînsuflețit urmează să fie depus vineri, 29 decembrie, la Capela Sfinții Apostoli Petru și Pavel, aflată pe strada Moara de vânt nr. 26.

Aceste informații au fost făcute publice de Manuela Hărăbor cu care actorul a fost logodit în urmă cu foarte multă vreme. Cu această ocazie actrița de 55 de ani a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„Am aflat cu tristețe de mutarea la cele veșnice a lui Rareș-Ioan Stoica. Dumnezeu să îl ierte și să îi dăruiască odihnă! Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o mângâie pe mama lui Mărioara și să îi dea putere să meargă mai departe.

Rog din suflet preoții care vor citi postarea să îl pomenească la Sfânta Liturghie”, a scris Manuela Hărăbor pe pagina sa de Facebook după ce a aflat că actorul Rareș Ioan Stoica a murit la doar 54 de ani.

ADVERTISEMENT

Rareș Ioan Stoica, despărțire după 4 ani de relație cu Manuela Hărăbor

Rareș Ioan Stoica și Manuela Hărăbor s-au logodit în anul 2012, la Mănăstirea Radu Vodă, însă povestea lor de dragoste avea să se încheie 4 ani mai târziu. Regretatul actor a fost extrem de grijuliu cu fiul artistei, tratându-l ca pe propriul copil.

Din păcate, drumurile celor doi artiști s-au separat. Surse apropiate celor doi susțin că actorul a fost cel care a pus capăt legăturii amoroase pentru că vedeta nu îi acorda prea puțină atenție și că era foarte atentă la copilul său.

ADVERTISEMENT

Ieșeanul a fost căsătorit cu actrița Crenguța Hariton, însă avea să divorțeze în anul 2002. Cei doi au o fată împreună, Teodora. Rareș Ioan Stoica a vorbit rar despre viața sa sentimentală, deși a suferit din dragoste de multe ori.

„Iubesc femeile pentru că m-au învățat să gust din suferință și m-au ajutat în același timp să o depășesc… Pentru că știu să se bucure mai mult decât noi, bărbații, de darul lacrimilor.

Și nu în ultimul rând, pentru că am o fată care va deveni în curând femeie. După o lungă perioadă de spitalizare, mă întorceam în sfârșit acasă. Eram obosit și moralul era sub nivelul mării.

Boala a venit după despărțirea de o fată. În perioada în care am fost internat, m-am gândit zi și noapte la ea. Știam că nu va mai fi nimic între noi și mă hrăneam cu mustrări de conștiință”, spunea actorul la un moment dat pentru revistatango.ro.

Cine a fost regretatul actor Rareș Ioan Stoica R

Rareș Ioan Stoica a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti în anul 1993, specializarea actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. După absolvire a ajuns în trupa Teatrului Nottara din care a făcut parte vreme de peste 25 de ani.

De-a lungul carierei sale a jucat în spectacole importante precum: „Avarul” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (1993); „Underground”, adaptare după piesa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia: Alexandru Repan (1993).

A mai putut fi văzut și în: „Beckett” de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); „Laurii domnului Schultz” de Jean-Noël Fenwick, regia: Mircea Cornişteanu (1996); „Moştenirea lui Cadâr”, regia: Tania Filip (1999); „Orfanul Zhao”, regia: Alexandru Dabija (2000).

ADVERTISEMENT
Tags: