News

Un adolescent a fost ucis și alte trei persoane rănite la Stockholm. Presa locală vorbește de un război între traficanții de droguri

Un adolescent de 15 ani a fost ucis și alte trei persoane rănite în urma unui incident cu arme de foc ce a avut loc în capitala Suediei
11.06.2023 | 09:56
Un adolescent a fost ucis si alte trei persoane ranite la Stockholm Presa locala vorbeste de un razboi intre traficantii de droguri
Un nou incident armat soldat cu victime în Suedia. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc sâmbătă, în plină zi, la Stockholm, iar autoritățile suedeze încă nu au precizat care sunt circumstanțele acestui act. Autoritățile suedeze au precizat că în acest caz doi suspecți au fost reținuți în urma unei urmăriri în sudul orașului.

Incident armat în Suedia. Un mort și trei răniți

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost ucis și alte trei persoane au fost rănite în urma unui incident armat petrecut sâmbătă în capitala Suediei, Stockholm. Autoritățile suedeze au precizat că încă nu cunosc circumstanțele ce au condus la acest incident, însă au precizat că la o oră după împușcături doi suspecți au fost reținuți după o urmărire în sudul orașului.

ADVERTISEMENT

„Informată despre împuşcături în apropierea unei pieţe din sudul oraşului, la scurt timp după ora 18:00 (16:00 GMT), poliţia a descoperit la faţa locului două persoane cu răni cauzate de arme de foc. Alte două persoane erau în apropiere, dintre care una a cedat din cauza rănilor. Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital”, se arată într-un comunicat al poliției suedeze.

Cele trei persoane rănite sunt un băiat de 15 ani, un bărbat în vârstă de 45 ani și o femeie de 65 ani, a mai precizat poliția. “Persoana care a murit pe loc este un băiat de 15 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm, Towe Hagg, citat de AFP. Potrivit acestuia, circumstanțele incidentului nu au fost încă elucidate.

ADVERTISEMENT

Val de incidente armate în Suedia

Cu doar o zi înainte, în două incidente armate separate, alte trei persoane au fost rănite în zona Stockholm. De altfel, în ultimii ani, Suedia s-a confruntat cu o creștere a numărului de incidente armate și de atentate cu bombă, în timp ce traficanții de droguri duc un război pentru controlul Stockholmului.

În Suedia, în anul 2022, au fost înregistrate 391 de incidente armate, dintre care 62 au fost fatale, potrivit datelor poliției. În anul precedent, au avut loc 346 de incidente armate. În 2019, 42 de persoane au fost ucise în 334 de incidente armate raportate. Poliția spune că infractorii implicați în infracțiuni cu arme de foc au adesea legături cu traficul de droguri.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, Suedia a înregistrat 144 de incidente armate doar până în luna mai, dintre care 52 în zona Stockholm. În total, 18 persoane au fost ucise, dintre care 10 numai în capitală. Un caz care a scandalizat opinia publică din Suedia a avut loc în anul 2020. Atunci, o fetiță de numai 12 ani și-a pierdut viața după ce a fost împușcată de un glonț rătăcit, provenit tot de la o serie de împușcături dintre bandele de traficanți de droguri.

În anul 2022 o mamă și copilul ei de cinci ani au fost răniți de focuri de armă la un loc de joacă din centrul orașului Eskilstuna, iar două persoane au fost rănite într-un schimb de focuri la unul dintre cele mai mari centre comerciale din Scandinavia, în Malmö.

ADVERTISEMENT

De altfel, violența armată a fost una dintre principalele teme ale campaniei electorale din anul 2022. “Criminalitatea bate întrebări legate de mediu și inflație, de economie și de pandemie”, a declarat Sten Widmalm, profesor la Universitatea Uppsala, pentru BBC. “Îi afectează și pe oamenii obișnuiți, deoarece unele dintre aceste împușcături au dus la moartea unor trecători nevinovați.”

ADVERTISEMENT