News

Un alpinist a căzut de pe o stâncă, în Bucegi. Acțiune dificilă a salvamontiștilor pentru salvarea bărbatului rănit grav

Un alpinist și-a rupt mâinile și picioarele, în Bucegi. Acțiune dificilă și periculoasă a salvamontiștilor.
10.09.2021 | 18:00
Un alpinist a cazut de pe o stanca in Bucegi Actiune dificila a salvamontistilor pentru salvarea barbatului ranit grav
ADVERTISEMENT

Oprațiune extrem de dificilă a salvamontiștilor din Prahova. Aceștia acționează pentru salvarea unui bătrân în vârstă de 61 de ani, care a rămas blocat, după ce a căzut de pe o stâncă, în Bucegi.

Acțiune dificilă a salvamontiștilor pentru salvarea unui bărbat care a căzut de pe o stâncă

Bărbatul și-a rupt mâinile și picioarele în urma acestei căzături, el având nevoie să fie salvat cât mai repede cu putință, pentru ca lui să îi fie acordate și îngrijri medicale.

ADVERTISEMENT

Intervenția este una periculoasă, dar și foarte dificilă, având în vedere locația bărbatului care a căzut de pe munte. Conform primelor informații, este vorba despre un alpinist din București.

Bărbatul escalada Hornul din Peretele Costilei, când stânca a cedat și a căzut, moment în care s-a izbit de perete. Cazul a fost descris de salvamontiști drept unul grav.

ADVERTISEMENT

„Acțiune deosebit de grea și periculoasă în Hornul Central din Valea Seacă a Coștilei. Alpinist cu mâinile și picioarele rupte”, au transmis salvamontiștii.

Anunțul Salvamont despre bărbatul care a căzut

Salvamontiștii au anunțat că o echipă a fost trimisă la fața locului pentru a-l salva pe bărbatul în vârstă de 61 de ani, care are multiple fracturi, atât la membrele inferioare, cât și la cele superioare.

ADVERTISEMENT

„Un bărbat de 61 de ani din București a căzut astăzi în Bucegi și a suferit mai multe fracturi la membrele superioare și inferioare.

Acesta se află la escalada cu un prieten în Hornul din Peretele Costilei, când a cedat un piton și victima a căzut în coarda izbindu-se de perete.

ADVERTISEMENT

O echipă de salvamontisti a intervenit deja și în câteva momente va ajunge la ei. Pentru că este un caz grav, se așteaptă și sprijin aero”, au informat salvamontiștii.

Conform informațiilor oferite de  salvamontiști, era așteptată sosirea unui elicopter SMURD pentru ca bărbatul să poate fi salvat și dus la spital în condiții de siguranță.

Luna trecută, un bărbat a murit după ce a căzut de pe unul dintre cele mai mari vârfuri din Făgăraş.

Este vorba despre un tânăr originar din Vâlcea, care s-a aventurat pe timp de noapte alături de încă un prieten, pentru a face escaladări.

Din păcate, el nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de greu e să-ţi faci prieteni printre ei
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete