News

Un turist a murit în Munții Făgăraș. Un alt bărbat a fost rănit și salvat de salvamontiști

Un turist a murit în Munții Făgăraș, iar un altul a fost rănit.
12.08.2021 | 14:58
Un turist a murit in Muntii Fagaras Un alt barbat a fost ranit si salvat de salvamontisti
ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați au decis să se aventureze pe un traseu care nu era amenajat și, din păcate, pentru unul dintre ei a fost prea târziu. Salvamontiștii care au ajuns la fața locului l-au mai putut salva doar pe unul dintre ei.

Un turist a murit în Munții Făgăraș, iar un altul a fost rănit, miercuri seară

Turiștii rămași blocați au coborât Hornul Călțunului și au crezut că au ajuns jos, dar au înaintat pe o brână care i-a adus în peretele din Lespezi către Călţun. De acolo, unul dintre ei a căzut, în timp ce celălalt a rămas blocat.

ADVERTISEMENT

Pentru această misiune au colaborat salvamontiștii din Argeș și Sibiu, fiind în total un număr de 11 salvatori. Aceștia nu au mai avut ce să facă pentru turistul care a căzut.

În schimb, ei au acționat toată noaptea pentru a-l putea scoate de acolo pe turistul rămas în viață și au înnoptat acolo. Un elicopter a sosit acolo în dimineața zilei de joi și l-a preluat pe turistul rănit.

ADVERTISEMENT

“Salvamontiştii (6 din Sibiu, 5 din Argeş) au coborât persoana blocată în perete la Refugiul Călţun la ora 2,40 unde au şi înnoptat.

Astăzi, colegul meu Adi Sănduloiu (Argeş) a făcut demersurile pentru solicitare elicopter. Aşteptăm să evacuăm victimele pe cale aero.

ADVERTISEMENT

Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea. Sunt cetăţeni români, cu vârste de 31-32 de ani”, au transmis cei de la Salvamont Sibiu.

Bărbatul în viață a vrut să sune după ajutor mai devreme. Prietenul său, acum mort, a refuzat

Potrivit informațiilor furnizate de șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, tânărul care a rămas blocat a vrut să sune mai devreme la Salvamont, însă victima nu a dorit acest lucru și chiar l-a îndemnat să creadă că totul este în regulă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, lucrurile nu au stat deloc așa, iar această expediție s-a sfârșit tragic pentru ei.

„Din păcate, unul dintre ei a căzut de la sute de metri și a suferit leziuni incompatibile cu viața. A doua persoană nu a mai continuat deplasarea, a rămas blocată în acea zonă.

Niște turiști au raportat către Salvamont. Apelul a venit la 22.40. Bărbatul fără afecțiuni medicale a vrut să sune mai devreme echipele de salvare, dar victima a refuzat”, a transmis șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

ADVERTISEMENT